Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
krfidanov - напреднал
Здравейте.
Купих преди месец сушилня за дрехи Горение втора употреба.
Прикачен файл:
20141213_074047.jpg
На няколко пъти, но не винаги ми изключва крайната термо защита
Прикачен файл:
20141207_192326.jpg
Свалих я замерих я, изключва точно на 185 градуса. Не знам дали е нормално-при маркираните стойности на нея.
Има и друг термостат, който е преди нагревателя
Прикачен файл:
20141211_120618.jpg
И него съм го замервал изключва точно на 130 градуса и на 110 градуса включва пак.
Възможно ли е някой от тези датчици да се е....ва от време на време, понеже както казах не изключва всеки път - или да търся някъде другаде проблема.
Кондензатора отдолу е чист няма мъх и други боклуци. Отделена е отгоре и отстрани по на 10-15 см, отдолу съм вдигнал крачетата на мах. понеже отдолу взема въздух.
Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем да споделя.
Поздрави.

P.S. За първи път качвам снимки дано съм се справил.
nikolovvd - майстор
Щом си я взел ІІ-ра употреба, няма да е зле да прегледаш въздуховодите за натрупан мъх, който с помощта на влагата образува твърди налепи, които стесняват въздуховодите и намаляват количеството на преминаващия въздух. В този ред на мисли чистотата на филтрите също е много важна. Те се почистват след всеки цикъл на изушаване. От тук нагревателя се загрява до по-висока температура. Ефекта е същия като при вентилаторните печки, когато ограничиш входящия въздух.
Освен това местата, от които сушилнята засмуква въздух, трябва да са на 5-10 см от стени, мебели и други уреди.
Сега се сетих, че при повреда във вентилаторния електродвигател, ефекта е същия - ниска скорост на въздуха, водеща до прегряване на нагревателя.
krfidanov - напреднал
Виж за въздуховодите не съм ги преглеждал. Ще ги разгледам по обстойно и тях.
А както съм писал отстоянията от стени и уреди ги имам филтъра е един-той се почиства след всяко пране, кондензатора също.
Мотор за вентилатора мисля че няма - на мотора, който върти барабана има монтирана турбина и въздуха идва от нея. (това по снимки от нета)
VLADO66 - майстор
Не само въздуховодите,ако можеш да я разглобиш и да почистиш и навътре.Иначе изключвателя не е скъп и се поръчва/купува/ по артикулния номер на табелката която си снимал.
Chefo77 - майстор
Потърси дали освен първия няма и втори филтър! На моята старата сушилня (АЕГ) 2 години след покупката разбрах, че има такъв филтър. Беше станал като панел. Силно ме съмнява тази да няма.

Тема "Да питам и за сушилнята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: