• 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 126
Нека намерим най-тънките цени.
kendal - специалист
Благодаря колега задоволи любопитството ми,и други въпроси имам но по-добре да не разводняваме темата,гледам колегите правят забележки.
mitko64 - майстор
Toва на дисковия май е за ъглошлайф за вътрешна резба М14. Имам такова с велкро за Ф125мм и без велкро за твърди шкурки със звездовиден отвор в средата за Ф180мм и Ф230мм. Спорд мен ако се застопори ъглошлайфа и се блокира пусковия бутон, също става за дисков шлайф. Досега не ми беше хрумвало- пилех с шлайфа по детаила, даже паркет съм циклил, да не разправям каква прах беше, отделно изцикленото на вълнички.
pachosz - специалист
За много години! Мирна и щастлива да е Новата 2015-та :)
mitko64 написа:
Toва на дисковия май е за ъглошлайф за вътрешна резба М14.
Да, точно такова е. Иначе за застопоряването сигурно ще стане, ама на 180 мм. оборотите са почти 6000, много са да търкаш дърво с шкурка. Пали го при тая скорост на въртене. Отделен въпрос е, че и баланса на тия дискове не може да бъде идеален винаги, та колкото повече обороти, по-опасно.
griffin - майстор
Еди ето малко снимки и разлики на kgs254m модела от 2014 :)
Прахосъбирането не е оправено определено, но има доста други подобрения които поне на мен ми харесват де :).
http://woodbg.blogspot.fr/2015/01/kgs-254m-2014.html
pachosz - специалист
griffin написа:
Прахосъбирането не е оправено определено,..
Аз съм имал вече няколко модела подобни циркуляри, на нито един не е било идеално прахосъбирането. Сега имам едно по-малко Метабо от посоченото в линка ти, не е герунг, а само циркуляр (пендула с диск 210 мм.). Ползвам го даже с прахосмукачка, ама пак си хвърчи настрани прах и стружки. Но пък всичко друго му е направено както трябва. Много точно реже и не мърда никак на никъде като режа. Сложил съм му и линеал с котва, и е много точен инструмент така. Оригиналния диск го махнах още като го купих и сложих един китайски Бош от Киров, 80 зъба. Реже 10 пъти по-добре от оригиналния и за една година не е станал още за точене, ама то е от малкото употреба това ;)
EDI - майстор
Прегледах нещата.Явно с прахолята пак греда.Аз слагам два картонени щита отстрани, така стружките поне падат около машината. :lol: Аз ощ :-D е карам с оригиналния диск, все се каня да си купя нов и само с каненето си оставам.
Chefo77 - майстор
На стария KGS254M (какъвто имам аз) не ми харесва само това, че отвеждането на прахоляка не е оптимално и това, че лазера се зацапва при рязане на дървения с по-високо съдържание на смола, например чам. Никакви забележки към останалото.
Добре са направили, че са качили всичкото осветление + лазера на падащата част. Там определено няма да се цапа, но пък ще поема всички вибрации на диска.
И още нещо - дръжката за носене е неудобна където и да я сложат. Този герунг се носи с 2 ръце. Във всички случаи 20 -ина кила са си неудобни за една ръка. Иначе ако държиш, на една страна винаги можеш да го носиш за едната страна на платформата.
Но определено всичко е направено по-добре, отколкото на Спарки-то от същия клас :wink:
griffin - майстор
Ами тия дни покълцах повечко с него вибрации не усещам да има кой знае какви от главата, но реално като режеш лазера ти трябва преди да почне да вибрира машината докато си нагласяш материала. Както и да е за сега изглежда доста точен, но както казах нямам много време така, че не съм го ръчкал чак толкоз.
pachosz - специалист
Chefo77 написа:
Там определено няма да се цапа, но пък ще поема всички вибрации на диска.
Верно бях забравил за лазера. Моя на Метабото преди време нещо се разфокусира, свети като слаба лампичка сега. Не е замърсен. Аз обаче не го ползвам тоя лазер, за това и не му обръщам внимание. Всъщност и другото му осветление не ползвам, не съм се и сетил за него.
EDI написа:
...Аз слагам два картонени щита отстрани, така стружките поне падат около машината...
А аз обикалям после половин час цялото помещение с една метла :supz:
pachosz - специалист
Колеги, не знам някой писал ли е за един винтоверт, китайски - VIKI. Не знам марка ли е или е марка на хасковския вносител това, щото на български си пише "Произведено в Китай", т.е. е за българския пазар изделието.
http://olx.bg/vintovert-s-led-prosvetka ... -i49216083
Преди няколко месеца ми се щеше да видя какъв е на тая цена и си го купих. Бях с предубеждения, ама се оказа много читава машинката. Вече 3 месеца и нещо го ползвам, след първите 3-4 зареждания явно си влязоха в режим акумулаторите и сега държат доста след зареждане. Колко време ще издържат, времето ще покаже. Зарядното му зарежда за по-малко от час, което значи, че постоянно имаме зареден акумулатор. Като гледам на външен вид е 1:1 с един модел на Макита.
Не правя реклама, но и отстъпка ми направиха хората, ама то е щото купих освен винтоверта, електрожен и маска...
Има си един проблем, ама се свиква - ЛЕД-а му е вързан със спусъка явно и в началото като светне, свети много слабо, а като се натисне до край, свети прилично силно. А е по-удобно обратно да е, ама за толкова парички, не му обръщам внимание :yawinkle: Мощността му не знам колко е и отговаря ли на написаното, но има предостатъчно сила за такава машинка.
Та така :partyman:
Честит празник на именниците! Да за здрави и усмихнати, да красят името си! :yawinkle:
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 126

Тема "Добри попадения в OLX - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: