Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
montoya - майстор
Jorky написа:

Просто нямам да го нарека модерен телевизор,а този който имам е CRT голям,не знам колко точно сантиметра му е диагонала(инчовете) ,но е бая по голям от лаптопа и искам да си пускам филми от лаптопа към телевизора.
Качеството не е толкова важно,голяма работа ,че няма да е HD или там квито още ги има и дали ще е цифров или аналогов сигнала.
Аз попитах дали става,ако става,става,ако не живи и здрави ;)
Не скачай като ощипана госпожица обиден сега, дори и да намериш кабел с преход на невероятна цена на телевизора трябва да имаш опция за широкоекранно излъчване, което автоматично ти отрязва едни сантиметри от картината от ляво и дясно, всички изглеждат високи и кльощави или ниски и дебели, по скоро не става
vrangelov - специалист
Едно предложение и от мен. Намираш някакво евтино DVD, например NEO, на което има USB вход, за да не ти се налага да въртиш дискове за всеки филм, сваляш филма от лаптопа и гледаш на телевизора.

Поздрави!
mironcho - специалист
Честита Нова година, да сте живи и здрави!

Благодаря на maroka за допълнението за удължителя.
montoya написа:
Хидразина е казал правилно, няма как цифров сигнал в аналогов без преобразувател, ... црт
Седмица по-късно: Хидразина е прав, ама питащия пише, че има и VGA а то си е аналогов сигнал от всякъде.
А за какво му е 16:9 или 4:3 или 3.14 - той така си иска и пита как да стане. Всеки знае, като е оборудван с най-новото или разполага със средства да си прави всякакви експерименти.
Преди време имах кабел VGA към камбанки (не от скъпите кабели). Работеше, но при 10м дължина почват да влизат всякакви шумове и картината не беше както ми се искаше.
Сигурен съм обаче, че при дължина на кабела до към 2м лесно ще има задоволително качество.

Ще е интересно пусналия темата да сподели резултата.
hidrazin - майстор
Въпросът беше този:
има ли кабел ,който от едната страна да е със SCART,а от другата с HDMI
И отговорът е НЕ.
А относно "кабела" дето си ползвал от VGA към SCART - едва ли е било само кабел.
Там има други заигравки, независимо от това че и двата сигнала са аналогови.
VGA to Scart
Ето, хората даже са го написали за да няма после клиенти дето да викат - "Ама с тоя кабел няма нито картина, нито звук!". :-D
http://tpetrov.com/search.php?prod=%D0% ... +SCART-15M
:partyman:
montoya - майстор
mironcho написа:
Честита Нова година, да сте живи и здрави!

Благодаря на maroka за допълнението за удължителя.
montoya написа:
Хидразина е казал правилно, няма как цифров сигнал в аналогов без преобразувател, ... црт
Седмица по-късно: Хидразина е прав, ама питащия пише, че има и VGA а то си е аналогов сигнал от всякъде.
А за какво му е 16:9 или 4:3 или 3.14 - той така си иска и пита как да стане. Всеки знае, като е оборудван с най-новото или разполага със средства да си прави всякакви експерименти.
Преди време имах кабел VGA към камбанки (не от скъпите кабели). Работеше, но при 10м дължина почват да влизат всякакви шумове и картината не беше както ми се искаше.
Сигурен съм обаче, че при дължина на кабела до към 2м лесно ще има задоволително качество.

Ще е интересно пусналия темата да сподели резултата.
Честита и на тебе Нова Година!
Кабели, конвертори, инвертори, преобразуватели и всичко това със съмнително качество на картината като резултат на твърде висока цена. Все пак къде 150-200лв за кабели и конвертори, не са толкова далече и 250лв за някоя измислена марка телевизор 22-24 инча.
hidrazin - майстор
Разбира се че това е правилното решение. Няма какво да се очаква от старото CRT NEO.
Просто пари хвърлени на вятъра, дори и само за кабел.
Както са казали - "И бате може, и тате може, ама козата си сака пръч".
inspo - майстор
Има много стари CRT-та на които картинката им е супер.
А с нещо подобно става 6+
http://www.ebay.com/itm/New-1080p-Full- ... 3cee165276
hidrazin - майстор
Въпроса беше съвсем конкретен и ясен.
Разбира се че има CRT телевизори с добро качество и картина.
Въпросното NEO едва ли е от тях. :-D
А подобни медия плеерчета с лопата да ги ринеш.
Да обаче не изпълняват изискванията на въпроса - не са конвертори.
Vectra - специалист
Естествено, че не е конвертор.Просто се опитваме да дадем що-годе смислен съвет на пътащия. А той е че не си заслужава да дава пари за разни кабели, конвертори и т.н. само и само да си свърже лапатопа с CRT-то. Според мен най-разумно би било да си вземе външен DVB-T тунер с медиа плеър, например Strong. Така хем ефирна цифрова ще може да гледа, хем филмчета от флашката, че даже и ще може да си записва предавания :fball: . И утре, като си вземе някой LED, няма да го хвърли, а ще си го пенсионира на вилата.Това от мен :drinkers:
Jorky - специалист
vrangelov написа:
Едно предложение и от мен. Намираш някакво евтино DVD, например NEO, на което има USB вход, за да не ти се налага да въртиш дискове за всеки филм, сваляш филма от лаптопа и гледаш на телевизора.

Поздрави!
Много добре измислено! То най-накрая така ще стане :)

Тема "Свързване на лаптоп към телевизор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: