Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
titi74 - напреднал
Здравейте и за много години.
Реших да импровизирам от един радиокасетофон за кола и да си направя едно радио за работа и да го разнасям по обекти и т.н.,но възникна следния проблем,след като свързах колоната към радиото и го усиля(достатъчно)в един момент започва леко да примигва дисплея му и като продължа с усилването то спира.
Явно някъде нещата се разминават между говорителя и усилвателя,и преди да изгоря нещо искам да ви попитам какъв би трябвало де е подходящия говорител за това радио.
Изображение
Изображение
dyaneff - майстор
Проблема е в слабо захранване :)
titi74 - напреднал
dyaneff написа:
Проблема е в слабо захранване :)
Което ще рече,че трябва да сменя адаптора или...?
Ето го и него
Изображение
п.с.Изходна мощтност 12v 5A достатъчна ли е?
moimoimoi - майстор
отзад на задния панел дето са буксите няма ли предпазител 15 ампера? е толкова трябва да ти е мощно захранването.........е може и 10 ампера,ако си само с един говорител
shadow__01 - майстор
Някое старо импулсно от компютър вместо този адаптер. Или за по-малко място някой адаптер 5A ако няма да усилваш много.
FM STEREO - специалист
Сложи му ТОВА и ще свири та ще али :yawinkle:
valentino76bs - майстор
FM STEREO написа:
Сложи му ТОВА и ще свири та ще али :yawinkle:
Mдаа то за 35 лв цяла уредба ще си купи.
MamaMy - майстор
С тези импулсни малко трудно ще лови читаво радио. Може евентуално да слуша касетофон. Филтрите на захранващата линия не са изчислени за 40-50 кHz.
shadow__01 - майстор
MamaMy написа:
С тези импулсни малко трудно ще лови читаво радио. Може евентуално да слуша касетофон. Филтрите на захранващата линия не са изчислени за 40-50 кHz.
Пак ще работи. Нали не се очаква някакво Hi-Fi качество на звука, че да слага ламелен трансформатор 50-100W.
MamaMy - майстор
Никой не е споменавал качество. Пробвай сам и ще се убедиш. Радиото е предвидено да се захранва от акумулатор и съответно с почти никакви смущения по захранването. Евентуално и да има някакъв филтър, той е от доста нисък клас. Слушам по този начин авторадио на тонколона от почти 25 години. Това сигурно ми е десето радио. Дори при трансформатор и кондензатор 25000мф се чуваше брум. Наложи се да правя активен филтър с транзистор. В момента е супер. За толкова години и проби, не съм уцелил импулсно което да става. Чува се пищене, свирене, забива определени честоти и всякакви такива.

Тема "Радиоговорител" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: