• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
hidrazin - майстор
По принцип няма никакъв проблем един мултицет да се захранва с такъв кондензатор. Има ги много отдавна.
Търкалят ми се някакви такива по мнооооого стари компютърни дъна с капацитет до 1,5F.
Не съм виждал 5F 5,5V в този корпус (хапче). Най-много до 1,5 но това не пречи да има.
Днес и цените им не са толкова високи. Един такъв 1,5F 5,5V е под 5 лева.
http://www.tme.eu/bg/details/eecs5r5v15 ... anasonic/#
Вече имаме и мерна единица kF - килофарад. :-D След като се появиха кондензатори от по няколко хиляди фарада.
Пък и в София има електро автобус на кондензатори.
Изображение
Все пак ще ми е интересно да го видя тоя уред и как се зарежда?
:partyman:
P.S. Само не знам за къв чеп му е тоя "енергиен" монитор? Нали си има електромер?
fox_vt - майстор
Да си измери консумацията на определен уред :) То си е баш електромер ама с модерното търговско наименование енергиен монитор.Сега погледнах моя с батерии е които са свършили и губи ума и дума при спиране на тока.
Johny - майстор
Имам един видео плеър Сони хубава машина за времето си. При него паметта се поддържа от такъв кондензатор. Пазя схемата, ако някой се интересува. Преди години го пусках, но се оказа, че не помни много малко време. Сигурно от годините кондензатора го е хванала склерозата :-D . Имах и телефонен секретар - там беше по същия начин.
DMN - майстор
Ама давайте да уточняваме кой за какъв кондензатор говори, че вече доста станаха в темата - от 10uF до суперкондензатори :-D .
teon - специалист
fox_vt написа:
Да си измери консумацията на определен уред :)
... :) +1...
ditronix - специалист
DMN написа:
Ама давайте да уточняваме кой за какъв кондензатор говори, че вече доста станаха в темата - от 10uF до суперкондензатори :-D .
Ами аз писах бе човек! 10uF бяха клетките памет в Соди Девня преди много години. На прибора не знам колко е- не съм го отварял, но го зареждам 2-3-4 пъти годишно. Общо-взето толкова и го ползвам, но си държи заряда с месеци. Прибора има две позиции за заряд- едната с 9-12 V DC, втората- с 220 V AC директно от контакта- със щеките! Другото кондензаторче и него ще го потърся из батака и ще го снимам....
  • 1
  • 2

Тема "Питане за енергиен монитор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: