• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 33
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
boqnkov - специалист
Снимка точно на козирката нямам. :( В най - скоро време ще направя. Интересувам се козирката да я обличам ли във фибран или не, защото майсторите за покрива няма да ме чакат 2 месеца да си изолирам козирката, че да и направят шапката. Козирката е с размери 1,2м напред и 1,5м широка. Стълбите ми се иска да са както съм ги показал на картинката. (Още не са направени) И козирката да покрива изцяло площадката пред входната врата. За дограмата... По - добре Рехау двоен стъклопакет или Ролпласт троен стъклопакет? Т.е. марката ли е по - важна или вида на дограмата и стъклопакета?

Прикачен файл

за форум.jpg

Прикачен файл

WP_20141225_12_39_02_Pro.jpg
boqnkov - специалист
Вече знам какво искам.
- немски профил (veka, trocal, rehau) 5 или 6 камерна, шуко и саламандър са ми дебели...
- обков maco или сигения
- 3 стъклопакет. Чудя се между 4бб и 4бк. Май клоня към 4бк.
- дебелина съответно 4/5/4 за шумоизолация
- цвят златен дъб

Неизвестни:
- аргон? - заслужава ли си за 6 7 год.?
- пвц дистанционери в пакета? Има ли смисъл?

Ще се радвам да чуя мненията ви и някой който може да препоръча фирма с добри монтажници в Пловдив за да попитам за оферта, защото разбрах, че без качествен монтаж, и най - скъпият продукт за дограма се превръща в дограма-боклук.
boqnkov - специалист
Малко въпроси и за покрива. Спрял съм се на тондах. След празниците започвам. Какво ви е мнението и за керемиди Младост? Може ли да получа малко насоки относно покрива? Снегозадържащи куки - колко и как се разполагат? Има ли и нещо което е особено важно и трябва да му обърна специално внимание? До момента ми харесва майсторите как работят, но ще ми е интересно и да чуя нещо от форума.
Svetoslavoff1 - майстор
По-лани като правих ремонт на покрива взех Тондах. За мен тогава имаха най-добра/правилна геометрия и при счупване състава им ми се видя най-хомогенен. От практични съображения е добре да се спреш на масови серии, евентуално след време ако се наложи ремонт или разширение да не е проблем намирането. Винеам е с нисък профил и добро надлъжно оребряване, позволяват приплъзване.
За Младост уважаван съфорумец, профи по покривите, чието мнение ценя много, се изказа неласкаво.
Но все пак мнението ми е на лаик.
ПП Скоро преди да хване студа правих ремонт на навес от преди 15-ина години - махане на калта и нова обшивка , фолио, дв скара. Беше със Стражица, мисля че сега се води модел Фландрия. Нямаше повредени, наредиха се добре на скарата - това за по-бюджетно решение.
Успех!
boqnkov - специалист
Благодаря за отговора. Сега някой може ли да препоръча фирма за дограма в Пловдив с добри монтажни групи, че много съм се забъркал с тия фирми. Хем искам да е с малък персонал, който ИСКА да монтира качествена дограма, хем да знам, че утре няма да фалира, хем да имат добра база за приготвяне на изделието, хем да ме консултират професионално. За най - големите фирми хич не чета добри отзиви... Може би пишат само хората, които са патили... Най - пикантните неща които прочетох за дограмите са, че големите марки са със серий с по - ниско качество за нашия пазар, т.е. совите не са това, което са. :)
Svetoslavoff1 - майстор
Преди няколко години правих едно остъкляване на вилата. Имах късмет, че попаднах на правилния човек. Само с един помощник, сам си взема размерите, сам монтира и няма на кого да прехвърля вината ако нещо не е таман. Промени около 30% от първоначалния ми замисъл, но наистина останах доволен, защото предложи работещо и елегантно решение. Цената ми излезе малко по-скъпо от тн големи фирми, но го казвам като факт, а не като минус. Според мен нормално, защото не може да си позволи да внася тирове с дограма.
Дано и ти да имаш този късмет, че Вн е далечко.
Имаш време, виж по приятели и познати, разпитвай, гледай.
ПП И нов сенатор гледам се появил - Серий :)
boqnkov - специалист
Относно сенатора... :goodman: (гледам надолу засрамен) . Замислям се дали не се изхвърлям с тия тройни стъклопакети. За момента съм се спрял на една оферта от малка фирма със следните продукти:
Профил алупласт златен дъб с 1,6мм армировка (не че има как да я видя) 5/6к
Стъкла 4с/б/к 4/6/5мм за шумоизолация без аргон и без топъл дистанционер
Обков Мако
Това са ми възможностите за момента. Има ли смисъл да минавам на двоен пакет за да вдигна класа на профила? Къщата ми няма да е пасивна в истинския смисъл на думата. В една статия четох интервю с представител на Сент Гобен, който каза, че за жилищно строителство двоен стъклопакет с 4с и бяло е достатъчен. Интервюто е от 2011... Изолацията на къщата ще е 8/10 см eps. Страхувам се да не стане на свинче звънче. А и още нещо... прозореца да е изнесен колкото може навън към изолацията нали?
Tsilkov - майстор
boqnkov написа:
А и още нещо... прозореца да е изнесен колкото може навън към изолацията нали?
Да изнесен монтаж или в най-лошия случей на преден ръб на зидът. При по-малки прозорци начинът на монтаж се оказва дори по-важен от това дали си с единичен или двоен пакет.
Защо вместо стандартните 8/10 см изолация не сложиш 14-16? Стандартно добър ЕПС (80/100) е 60-80 лв. кубик което значи че оскъпяването ти е 5 лв.м2 + 1-4 лв. за по-дълги дюбели и фири. Вместо примерно 40 лв./м2 (лепило, епс, дюбели, мазилка) изолацията ще ти е 48 лв./м2. Фасадата ти предполагам е към 150-200 м2 което значи оскъпяване от 1400 лева а изолацията ти е почти двойна.
Svetoslavoff1 - майстор
Тройният дава и по-добра шумоизолация. Едното лице на апартамента ми е към шумна улица и не съжалявам, че дадох повече пари за троен там. Но разбира се изборът е твой.
Tsilkov,шегичка - ако колегата беше избрал 15см съм сигурен, че ще го убеждаваш за 20см за мъъничко повече пари :)
boqnkov - специалист
Спешно моля за съвет за майстори или фирми монтиращи добри улуци за Пловдивско.
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 33

Тема "Строителство на къща - стъпка по стъпка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: