• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 11
От мобилни телефони до цифрови камери
hidrazin - майстор
А ти с какво по принцип се занимаваш? Демек от какво си вадиш хляба?
:partyman:
Jack52 - специалист
Този въпрос е по-скоро за лични...
Искам да уточня, че не отричам майсторлъка като такъв и съответно познанията на майсторите в дадена сфера.
Против съм спекулата, която се шири напоследък във всички сфери в България.
Аз не съм за 50-те лева(не че имам излишни), когато знам за какво ги давам. Напълно ще приема позицията на майстор, който ми каже: "За диагностика вземам толкова и толкова, оттам нататък според вида на ремонта ще определим съответната цена". Но да ми кажеш: "...давай 50-80лв, толкова ще струва труда" без дори да си погледнал за какво става въпрос, и цената да е една и съща за смяна на един елемент или за 20 - това не мога да приема!
FM STEREO - специалист
Козата си иска пръч,ако не си се занимавал с електроника няма да го оправиш колкото и да ръчкаш занеси го на сервиз,до сега да си забравил за проблема.
hidrazin - майстор
Къде я видя тази спекула и какво не ти харесват цените?
http://www.sytech-bg.com/prise.html
http://www.ciserviz.com/Oaie/oaie.htm
http://televizionen-serviz.com/index.ph ... -tv-serviz
http://tvservice.bg/prices-repair.html
Цената която са ти предложили в сервиза и колегата е напълно нормална.
Човека ти е казал една приемлива цена за диагностика от 50 лева. А в сервиза пак 50 лева плюс цената от 34 лв за ремонта. Какво не е ясно?
И това за ремонт на телевизор за половин час е само във твоите фантазии.

Гледа имаш мотокултиватор Болгар? Ами ела да ми изореш едни 10 декара. Сега ще ти направя и сметка.
На декар по 3 лева за гориво - 30 лева. И още толкова за труд, стават 60 лева. Май за труд ти давам много?
Какво толкова правиш? Само се разхождаш след култиватора? Пък и този труд ще е неквалифициран. Значи - 50 лева. :-D
Много обичам хора дето не ценят чуждия труд. Особено пък когато си нямат никакво понятие от него.
Мдаааа....
dtmf - специалист
50 лв за оправяне мисля няма да стигнат. Има кондензатори за 5 лв, 3 часа ровене в интернет в търсене на схема и опознаване на изгорели електронни елементи. После поръчка на 1-2 интегрални схеми и няколко мощни полеви транзистора+доставка. После ако частите не са менте може и захранването да тръгне, но при надути кондензатори чак до инвертора, може да се наложи ремонт и там. Има вероятност и софтуера в майнборда да се е скапал, което да наложи и търсене на софтуер и програмиране.

Обикновенно ако се ремонтира още с първите признаци че не тръгва, тогава може да мине само с кондензатори, но при това на снимките май не видях 1 здрав кондензатор.
Jack52 - специалист
Колега "hidrazin", ако намериш някой да ти изоре 10 дка за 50-60лв ще е равносилно на 6-ца от тотото! :-D
Погрешно си ме разбрал, приятел. Прочети предишният ми пост по-внимателно. Един орач ще ти вземе според работата, която е свършил. Докато в този случай понятието "работа" е много общо. Не може за смяна на 20 кондензатора да ти вземе 50лв, и за смяна на един единствен пак 50лв. Усещаш ли разликата?!
Явно си лично заинтересован, но не съм тук да водя спорове за това какво може или не може, а за ползотворни съвети с насоки как да отстраня проблема. Това е и целта на този форум.

Между другото съм сменил около 10 кондензатора. Гледам един резистор се е спукал...дали да не го сменя и него?
Прикачен файл:
DSC_0992_001.jpg
vlax - майстор
Jack52 написа:

Не може за смяна на 20 кондензатора да ти вземе 50лв, и за смяна на един единствен пак 50лв. Усещаш ли разликата?!
Мое мнение
Аз НЕ усещам разликата
Според мен колегата е искъл да помогне и затова и поставил такава цена.
Може и 50 лв да ти вземе за един кондензатор, ако знае кой/това е професионализъм-майсторлък/,ако не знае пак 50 лв и сменя всички поголовно.
Jack52 написа:

Между другото съм сменил около 10 кондензатора. Гледам един резистор се е спукал...дали да не го сменя и него?
За да ти излезе без пари сменяй всичко подред.
Интересно ми е
hidrazin написа:
А ти с какво по принцип се занимаваш? Демек от какво си вадиш хляба?
Всеки труд трябва да се цени
gogo7777 - майстор
Гледам един резистор се е спукал...дали да не го сменя и него?
Сменявай го, изгорял е.
Ако кажеш цветовете на пръстените върху резистора, ще ти кажа колко ома е.
ditronix - специалист
Защо ли си мисля, че е много по-добре да дам 50 кинта на човек, който ще ми смени един кондензатор, ама ще знае кой точно вместо да дам същите пари на някой, който не знае какво да смени и ще ги метне всичките наред? :?
dtmf - специалист
Резистора задължително го смени. После и това за което писах в предното мнение- ИС и полеви транзистори.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 11

Тема "LCD LG 32LB75 загуби картина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: