Търси топъл гараж. За 3-4 часа си готов. След това доливаш течност за чистачки от Шел-зимна.
Всички имаме коли, нали ?
Направи
- напреднал
75 мнения в "Течността ми за чистачки замръзна, съвети моля...."
Chefo77
- майстор
Аз пък от години си вземам и разреждам концентрат на една фирма ... ако държите мога днес да ида до гаража и да доложа коя е точно. НО - преди началото на зимата, готовата смес ЗАДЪЛЖИТЕЛНО минава на тест през фризера. Досега не ми се е случвало да не издържи теста при описаното разреждане. Нямам никаква идея какво има вътре, за 3 лева няма да е нещо свястно, но е факт, че нямам издънен тест.
На едно приятелче преди години му замръзна концентрата от ОМВ в багажника ...
EDIT: Фирмата е "СЕДОН", неизвестна
На едно приятелче преди години му замръзна концентрата от ОМВ в багажника ...

EDIT: Фирмата е "СЕДОН", неизвестна

Последна промяна от Chefo77 на нед яну 04, 2015 6:37 pm, променено общо 1 път.
kozl
- майстор
ontario написа:Да една зима ми остана половин казанче с течност от лятото. Долях с този син спирт за горене 1:1 и не замръзва течността.VLADO66 написа:Може и денатуриран/син/ масово производителите на течност за чистачки го полват.Този синия се продава по железариите и обикновените магазини, нали.Не пишеше ли СПИРТ ЗА ГОРЕНЕ на него?
Аз замръзнах като си видОх колата измита

Оправих точките с шлайф паста. Та от тогаз майната му на синия спирт. Че като видя и тъмна теност и се обръщам в другата посока.
Последна промяна от kozl на пон яну 05, 2015 2:58 pm, променено общо 1 път.
thinkpad
- майстор
Течностите с надписите "отровно при вдишване, контакт, слепота, смърт" направо отказват да ги купиш. Някой знае ли течности без метил, които съдържат етил? Като е отровно при вдишване и го пръсна на стъклото, а от там ми издуха парите през парното директно в лицето, едва ли ще ми стане много хубаво.
Дадох 6лв за един концентрат, който на пръв поглед няма такива страшни надписи, но няма гаранция, защото няма и състав.
Иначе и на мен ми замръзна течността в казанчето. Като пич си свалих казанчето, сложих го на топло да се разтопи и я смених.
Дадох 6лв за един концентрат, който на пръв поглед няма такива страшни надписи, но няма гаранция, защото няма и състав.
Иначе и на мен ми замръзна течността в казанчето. Като пич си свалих казанчето, сложих го на топло да се разтопи и я смених.
DundyTheCroc
- майстор
Чефо, аз съм с някаква пак неизвестна Sheron, правена е в Чехия, 2 литра за 7 лева, 1:1 става на -20 и не замръзва. Не пише да има метанол, няма черепи и кости 

Johny
- майстор
Не искам да засягам никого, но отдавна съм се убедил, че хубаво и евтино няма. Убеден съм, че не съм единствения. Течност за 3лв, пера за 2лв - чудеса не стават!
Ето еди цитат от нета:
Ето еди цитат от нета:
Времето взе да застудява и аз реших да сложа зимна течност за чистачки. Пазарувайки в една от големите вериги магазини видях промоционална течност. Сипах я в казанчето и след няколко дни моторчето работи а пръскалките не. Разбира се последва "леката" процедура по свалянето на калника за да стигна до самото моторче. Проблема се оказа в клапанчето на помпичката чиято гума се беше раздула до такава степен, че не можеше да пропусне течност в нито една посока. И в крайна сметка заради 2-3 лева по малко загубих половин ден, обелих си пръстите, напсувах се на воля и изхвърлих течността която си бях купил. Евтиното както винаги се оказа по скъпо. А щях да забравя магазина от който пазарувах е Кауфланд.
dadko
- майстор
И аз в групата със замръзналата течност за чистачки от Кауфланд. Замръзнаха и двете казанчета, но поне не се спукаха... А уж на бутилката пише "-20" Вкарах я в гаража, че беше зает от друга кола, а тази беше отвън, течността се размрази-източих я и я излях като сипах концентрат. Мислех пак да се направя на икономичен и тази течност да разредя с концентрата, но не се знае концентрата дали ще е такъв, каквото пише на етикета (-60). Вече и антифриз готов за употреба не мисля да взимам, а пак концентрат, който евентуално лееко да разредя. Аман от ментета.
Тъй като имам останала още една неизползвана бутилка от замръзващата течност- мисля си дали да отида в Кауфланд да изразя негодуванието си, ама- със сигурност не си пазя касовата бележка...
Тъй като имам останала още една неизползвана бутилка от замръзващата течност- мисля си дали да отида в Кауфланд да изразя негодуванието си, ама- със сигурност не си пазя касовата бележка...
Последна промяна от dadko на вт яну 06, 2015 10:20 am, променено общо 1 път.
Тема "Течността ми за чистачки замръзна, съвети моля...." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература