• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
След като прочетох доста неща за боядисването тук, купих латекс Левис - лилав, точно като опаковката на Милка :-D Но след първата ръка се оказа, че сме взели доста тъмен цвят, а все пак става въпрос за спалня :sad: Та въпроса ми е, ако го разредя с малко бяло, дали ще се получи омекотяване на цвета поне с 1 тон? Притеснявам се да не прецакам латекса
Последна промяна от ralente на чет апр 03, 2008 4:31 pm, променено общо 1 път.
dudly - напреднал
Не съм специалист, но от личен опит знам, че не се получава така. Разреждах цвят праскова с бяло, за да се получи по-светло, но вместо да стане както очаквах, се получи пепел от рози.
bullet - специалист
Според мен е по-добре да се тонира от специалист и то с компютър, тъй като произволното смесване на боите може да доведе до неочаквани резултати :shock: Освен това ще е много трудно да спазите същото съотношение, ако не ви стигне първоначалното количество боя.
EDI - майстор
Може само ако базата е ЛЕВИС.Иаче няма да стане както трябва.
rendo - специалист
Пробвай с малко количество да видиш става или не става
Базата ще е Левис. Ще пробвам с малки количества да видим какво ще се получи.
Много мерси :)
единак - специалист
Ако ти е необходимо много да го изсветлиш смесвай цветното към бялото, а не обратно. Иначе ще ти отиде много бяло и накрая ще станеш с огромно количество.
tokuro40 - специалист
както каза колегата ,вземи бяла база и сипвай по малко от лилавото и не забравяй да бъркаш, ако е с миксер на бавни обороти :) :) :)
Emerald - модератор
==
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 3:32 am, променено общо 1 път.
Стана перфектно, получи се точно цвета, който исках :-D Наложи се да добавим още толкова бяло и се получи :)
Ако някой има нужда от силно лилав латекс, да се обади :wink: Остана доста
  • 1
  • 2

Тема "Помощ!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: