Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
milenskior написа:
i_minov написа:
Какво индикират двата светещи диода над бутоните за управление на горелката RB?
Работата на двете помпи(за отопление и битова гореща вода).
Всъщност индикират, че на клемореда, там където трябва да се вържат тези 2 помпи се подава напрежение, но помпи може да няма вързани там :wink:
ico_3 - специалист
Пак въпрос нищо не съм пипал по горелката вчера си работи доволно температура на водата от 60-65 градуса днес не може да дигне на 60(всъщност не съм сигурен дали не размърдах Р3,2,1 бяха на 20,10,0 направил съм ги на 25,15,0 възможно ли е да е от това.
Ако намаля load на P- 5,5/3.4/1.8 като на milo65 дали ще работи добре в момента load ми е 7,5,3
Ами разбира се, че е от това - при предишните настройки ти караш котела да мине на Р2 на 80-20=60*С, сега това става на 80-25=55*С . Явно при тебе на Р2 се получава равновесно положение спрямо радиаторите и не вдига повече градуси
ico_3 - специалист
[quote="LazarGanev"]Ами разбира се, че е от това - при предишните настройки ти караш котела да мине на Р2 на 80-20=60*С, сега това става на 80-25=55*С . Явно при тебе на Р2 се получава равновесно положение спрямо радиаторите и не вдига повече градуси[/quote]

:-D Днес е ден за човъркане върнах си предишните настройки всичко се оправи намалих обаче с половин секунда load на Р2 и Р1 съответно 4,5 и 2,5 имам чувството че като отворя врата на котелното и температурата на водата пада като слязох работеше на Р1 темп. на водата 62 градуса влязох постоях там включи на Р2 температурата падна на 57-58 и не вдигна повече :?
шоп - майстор
ico_3
ако при отваряне на вратата на котелното нахлува вуншен по-студен въздух е нормално да пада температурата на топлоносителя в системата. По-студеният въздух охлажда котелното, горенето и КПД на горелката се влошават като се понижават градусите на въздуха постъпващ в горелката.
alex_serviz - специалист
Понеже гледам, че се "одрямахте", да ви поразбудя малко!
Тази сутрин пипам радиаторите - студ, сибирски. Слизам при котела, Flame loss, големия шнек не се върти, само "бръмчи". Последва разглобяване на бункера, изпразване на пелетите от бункера и от целия шнек. Ефекта е нулев, отново не се върти шнека. Изваждам спиралата и установявам, че пелетите са се задръстили горе, близо до моторчето. Чудя се от какъв зор? Свалих гъвкавия маркуч и чак тогава напипах хей тая "хубава" буца пръст:

Изображение

Някъде 6 х 5 см. Шнека я е вдигнал до горе, след това е паднала в пластмасовата редукция към гъвкавия маркуч и съответно е задръстила всичко нагоре... :x
Това отново извиква на дневен ред един позабравен "проект": бях решил да си направя някакво сито от оградна мрежа, на входа на бункера. Да видим, кога ще го реализирам? :?
maistora1965 - специалист
Да особенно когато се ползват слънчогледови пелети е задължително да се сипват през сито.Моят шнек се задръсти по същият начин още първата седмица и от тогава само през сито,взех един линен метър от тази оградната /рабицова/ и от тогава никакъв проблем.
Evgeniy - майстор
Как работи управлението чрез GSM Модул?
Гледам на схемата има един вход - On / Off и не ми е много ясно какво управлява - дали преминаването от SUSPEND към AUTO?
Щото иначе какво става, ако има различни сигнали от него и от стайния термостат?
Трябва да се върже последователно със стайния термостат естествено, за да има и неговото разрешение
Evgeniy - майстор
Благодаря!

Видях на сайта на Натурела, че този вход - On/OF е за ключ на врата, за да се гаси горелката при отваряне.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: