• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Krass - майстор
Нали пишеш, че когато е включен ключа глимката свети а когато е изключен - не.Според мен е достатъчно. А поста си промених, защото бях разбрал, че глимката винаги свети и при изключено положение. Между другото колко кабела тръгват от ключа към бойлера. Ако са два и ако и двата се прекъсват от ключа не е добре.
svetliopi44 - Чирак...
Глимката на ключа свети постоянно когато ключа е на ON , но така нямам индикация бойлера какво прави, кога изключва и кога включва... тои е в мазето.
Да ключа прекъсва и фазата и нулата, кое му е лошото...?
Тани - модератор
При този ключ се прекъсва и фазата и нулата. Заземяването/зануляването и то минава през ключа , но е шунтирано и не се влияе от състоянието на ключа. Въпреко , че ключа е за 45А , наистина не е редно кабелите да са само два до бойлера!Ако е така е добре да се занули бойлера през друг кабел , прекаран от мазето!

ПП Ако в мазето има подходящо захранване за бойлера, може да се сложи контактор , който да се управлява по единия кабел , а другия да се ползва за индикацията :wink:
svetliopi44 - Чирак...
Тани написа:
svetliopi44 написа:
Търся готово елегантно решение, без значение на цена.
Най-елегантното решение е термометър със безжичен датчик за външната температура, който да закачиш за балона на бойлера! По-точна информация за степента на загряване - здраве му кажи :wink:
Тани я доразвии въпроса ,че съм бос на тая тема.... предложението ти е супер, и домакинята ще е доволна ако има индикация и за температурата... :partyman:

Уф май работата отива на прокарване на още кабели, което хич неми харесва и ще го мисля как да стане безболезнено.
Тани - модератор
http://newfreshmall.com/product/84268/b ... ratio.html
Това е първия ми попаднал. Внимавай за максималната температура на отчитане на външния датчик!
fikata - майстор
Тани за идеята ти,която решава каприза на домакинята =D>
bulhomes2 - майстор
hidrazin написа:
Да, това е интересно.Не съм виждал такова животно на живо.
При тази цена с удоволствие бих прежалил едно за дисекция.
Според мен би трябвало да има турбинка с магнити и в корпуса намотка.
Дойде му времето :lol:
Прикачен файл:
IMG_6277.JPG
Прикачен файл:
IMG_6279.JPG
Прикачен файл:
IMG_6280.JPG
Прикачен файл:
IMG_6281.JPG
Прикачен файл:
IMG_6283.JPG
bulhomes2 - майстор
Прикачен файл:
IMG_6284.JPG
Прикачен файл:
IMG_6285.JPG
Прикачен файл:
IMG_6286.JPG
Прикачен файл:
IMG_6287.JPG
Прикачен файл:
IMG_6288.JPG
Между другото - подарявам го, ако някой иска да си го възстанови :lol: :lol: :lol:
Да напиша и аз нещо по темата.Имах същият проблем с потопяема помпа за фекални води.Въпроса го реших с помоща на колеги от друг форум.По нагоре е обяснен този метод но понеже при мен работи вече години за това реших да го споделя.Взима се съвсем малко трансформаторче от зарядно за телефон (вече няма такива и трябва да се потърси старо, на битака е пълно с такива) маха му се първичната намотка и единият от захранващите кабелите на помпата чрез 1 , 2 намотки се пуска през трафа(колко точно определяме опитно за да имаме на изхода 8- 14 волта).На вторичната намотка слагаме мини грец и след него каквото решим, аз съм сложил светодиод и пискалка(ако ще слагаме само светодиод не трябва грец).Работи безотказно вече 5 години лесно се контролора ако поплавъка се закачи някъде и не се изключва.Помпата е 750 вата италянска купена от Ташев Галвинг.
moimoimoi - майстор
сигурен ли си че се маха първичната?
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Индикация за работа на водна помпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: