• 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 460
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ico_3 - специалист
[quote="kuuuuuul"]Приемам 1 чувал- 6лв, 2 х 6 =12лв/ден + ток за котела + цирк.помпи =? това е едно от най добрите постижения до сега.Превърнато в киловати 8лв./дн. + 4лв/н.= 73кв.= 3кв/ч+други?. С ТП-та най големия ми разход за сега който включва всичко е 2.5кв/ч. в най студените дни.[/quote]

То хубаво ама цената на помпата сериозна и аз съм навит на отопление с ТП сега ще видя един приятел ще слага чакам отзиви от него.
bobi65 - специалист
Към LazarGanev

Температурата на димните газове е от точка която е на 5 см. преди тази за ланда сондата. С цел да не се стопи кабела съм го прекарал с един сряз в изолацията на топлообменника,,,
Не се съмнявай в показанията. Когато е на въглища и не съм включил терморегулатора на тягата и се разгори яко горивото отива над 200 и стига понякога до 300 градуса.... в режим на регулация поддържам под 190 градуса ... в повечето случай около 170.

В помещението което е извън сградата която отоплявам е около 10 градуса... това е от естествените загуби на котела ... Така че до 32 градуса е добавена енергия. Ако не беше така щях да смуча въздух примерно с 2-4 градуса защото естественият ми приток на свеж въздух е под вратата на помещението... там съм осигурил фуга от 2 см... дълга 90 см...
по законите които съм чел за 1,350 горивна мощност е нужно 6 кв. см. светъл отвор за входящ въздух от най- ниската точка. така че смятам че добавям ефективно 30 градуса в горивният процес... като смятай че за час това са около 50 -56 кубика въздух ( необходими за моята мощност за да имам ланда 1.5,-1.6 )) осигурени с тази температура
Помисли колко киловата са необходими да затоплиш толкова въздух за час... ами за 5 часа примерно..

Помисли какво съм написал за превръщането на котела в три ходов и за турболизаторите и ще откриеш отговора на невъзможното според теб.... Ако пък си в София заповядай да се убедиш
Всичко взето заедно дава този резултат...
Снимката с температурата на връщащата вода е един час след команда старт.... тя обикновено стига да към 30 градуса и стайният термостат спира горелката.

Ланда наблюдението понякога си работи постоянно заради кефа да погледна как е горивният процес... друг път не го пускам с дни.... Настройките ги правя веднъж за даденият тип гориво...
и след постигане на резултата си ги записвам за да не се мъча пак ако се наложи смяна..
Пробвал съм от двата вида пелети на Разлог... слънчогледови от Пазарджик... и в момента съм на 100 бук от Скравена...
За всеки вид се оказва че с малко но се бъзикат настройките за да се получи максимално добро изгаряне...
Иначе не му пречи и постоянно да е включено...но е безсмислено.
анжело - напреднал
Здравейте имам Пелетерм V30 мисля че ми е голям разхода на пелети -1 бункер за 24 часа за момента отоплявам 100 кв.м.Когато го инсталираха преди 2години не са му правили настройки нито ми казаха дали да слагам термо глави или термостат.
LazarGanev - "Велик майстор"
100кг за 24 часа за 100м2 ли ти е разхода :shock: ? Ти направо ме уби! Викай сервиза бе човек!
анжело - напреднал
този който ми монтира котела е някакъв дистрибутор който го помолих на първата година да дойде и данаправи профилактика на котела -обеща и повече не се и обади
Svezar - специалист
LazarGanev написа:
100кг за 24 часа за 100м2 ли ти е разхода :shock: ? Ти направо ме уби! Викай сервиза бе човек!
Това изобщо възможно ли е физически :? Това нещо трябва да блъска на макс нон стоп а какво става със всичката тази произведена топлина просто нямам идея :shock:
filmatoplo - майстор
Възможно е, малко в комина, малко през стените.
mr_mitko - напреднал
Здравейте,Честита Нова Година и за много години!!! Да ви споделя малко и за моят разход-Стартирах котела в началото на ноември,не е спиран от тогава,освен за почистване,та...до Коледа ср.разход 35 кг.на ден,тези дни обаче качи до 45.... :? ,явно е от времето.Поздрави!!!
kuuuuuul - майстор
ico_3 написа:
kuuuuuul написа:
Приемам 1 чувал- 6лв, 2 х 6 =12лв/ден + ток за котела + цирк.помпи =? това е едно от най добрите постижения до сега.Превърнато в киловати 8лв./дн. + 4лв/н.= 73кв.= 3кв/ч+други?. С ТП-та най големия ми разход за сега който включва всичко е 2.5кв/ч. в най студените дни.
То хубаво ама цената на помпата сериозна и аз съм навит на отопление с ТП сега ще видя един приятел ще слага чакам отзиви от него.
Е,какво и е сериозното на цената :? като гледам средните цени са горе долу еднакви 4 - 5хил.лв
анжело - напреднал
Здравейте отново наслагах термовинтили и сега ще чакам да видя резултата и ще пиша
  • 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 460

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: