• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Всички имаме коли, нали ?
alsted - майстор
Добре де, "господари на форума", има Л.С. за лични обяснения. Няма ли да престанете да цвъкате във всяка тема!? Би трябвало да има модератори и те да следят кое е редно и кое - не в този форум, но след като не получавате подобаващо предупреждение, май форума я кара на самотек. То затова и само простотии и голи заяжданици четем последно време ...
Извинявам се, че пиша направо тук, но не искам някой после да цвърци, че някой подавал анонимно сигнал. Това е сигнал! Ако има действащи модератори - да изтрият мнението ми, но и да реагират! Нека се разбере от всички така ли ще изглежда форума за напред - няколко човека да плюят наляво и надясно, по всеки, който нещо не им е особено симпатичен, направо в темите или ще има някакъв общоприет ред (почти във всички форуми).
Chefo77 - майстор
А когато някой дава откровено рискови съвети или такива, непредлагащи цялостно решение ... да му мълчим, за да не се приеме като спам, или ... ?
alsted - майстор
Прикачен файл:
ползвай бутони.JPG
ползвай бутони.JPG (31.3 KиБ) Видяна 1171 пъти
Или просто обясни, като човек. Личните нападки не са аргумент!
hygro написа:
1. Не се допуска каквато и да е злонамереност в съобщенията, както и такива с груб, оскърбителен, заплашителен, вулгарен или унизителен характер или нарушаващи законите или моралните норми. Показвайте респект към другите потребители.

3. Подклаждането на излишни спорове, флеймът, насаждането на неприязън и неприемлива емоционалност не се допускат. Персонални оплаквания или лични проблеми се поставят в лични съобщения към модераторите или администраторите, а не в публичната част на форума.

10. Когато отговаряте, водете се от принципа, да бъдете максимално полезни. Изказвайте се ясно и адекватно. Въздържайте се от излишни коментари и необосновано протяжни обяснения. Стремете се да не повтаряте казаното от потребителите преди Вас.
dadko - майстор
chapara написа:
dadko написа:
И аз в групата със замръзналата спирачна течност от Кауфланд.
:shock: :? :cool: :lol: :-D :toimonster:

Иначе и аз изгорях в онези студените дни :axe: с някаква закупена от миналата година, та и не помня от къде е. Мисля "Лидъл". После концентрат на -60 гр. и така :wink:
Благодаря, chapara за забележката. Коригирах го. Естествено, че за течност за чистачки говорим...
Junak - майстор
alsted написа:
Добре де, "господари на форума", има Л.С...
Ми дай тогава всеки да пише каквито глупости си иска. Омръзнало ми е да чета откровените излияния на хора, които пишат само за да не пропуснат тема. Или това с казанчето е много умно. Само че първо замръзват маркучите и пръскалките. И на много коли, за да извадиш казанчето, се свалят гуми и подкалници.

P.S. Помисли си все пак дали други не са "цвъкащите" във всяка тема.
lov - майстор
Много се вживяваш. Аз обяснявам как съм си решил проблема, който разбрал разбрал. А който иска още помощта старая се да помогна но в безсмислени спорове не влизам.
Това с моловете добре стига да имаш такъв ама като няма и малко работа на двигателя на място с едно одяло на капака сещо решава проблема. Това със сваляне на казанчета и разкачане на маркучета в студа е пълна идиотщина. Всичко това е в двигателния отсек и най напред се се размръзват маркучетата от топлината на мотора. Маркучетата за задната пръскалка вървят вътре през купето. И те като се пусне парното също се оправят.
stiv1961 - майстор
Чета, чета и никъде не виждам някой да си е признал, че допълнително разрежда готовата течност с още малко водица- да стане повече :-D . Купувам всякаква евтиния, която е на промоция- Кауфланд, Карфур, Баумакс..... днес си купих от Практикер 5 литра за 8 лева готова за -25 градуса. Ами.... не я разреждам и не ми замръзва :)
П.П., грешка- 6.99 лв. :)
http://praktiker-online.bg/product/1012 ... -iris.html
thinkpad - майстор
Chefo77 написа:
Не отговори за маркучетата. Не казваш как се решава проблема при тези, които имат...
Чефо, давам едно решение за хората с VW. Ако по маркучетата има замръзнало можеш или да пробваш с топла вода или да чакаш по-топло време или да вкараш колата на топло. На мен ми беше важно да махна леда, че да не се спука казанчето за течността за чистачки. За съжаление топлият МОЛ не винаги ти е на една крачка разстояние, а опитах с топла вода да размразявам казанчето отвън - мисия невъзможна. И топъл гараж нямам. Бях и на място тогава, където най-близкият МОЛ всъщност ми е доста далечен. Никъде не съм казвал да изтръгваш маркучи.
Лично при мен номера се получи и всичко ми работеше с новата течност. Защото по принцип аз рядко ползвам чистачки и пръскалки. Ако някой скоро не е ползвал такива и кара VW - измислили са го мързеливо. Не казвам, че е универсално решение да разкосиш произволна кола и да извадиш всичко от нея. :)
Форумът е "Направи САМ", а аз споделям моето решение на проблема, който съм отстранил САМ. Лошото е, че замръзнала течност може да спука и казанчето. Тогава ще се наложи да се демонтира, независимо каква кола се кара. За това е хубаво да се проверява.
Аз лично попитах за някоя по-малко отровна течност, за течности с етанол, а не с метанол - нещо, което ще бъде полезно на всички, защото аз лично, както навярно и много други - течности с метанол не харесвам. Не беше отговорено обаче, а се подхвана отново едно ядене.
stiv1961 написа:
Чета, чета и никъде не виждам някой да си е признал, че допълнително разрежда готовата течност с още малко водица- да стане повечеl
Взех си концентрат сега и го разредих 1:1.25 вода. 1:1 е -28, а 1:2 е -15 или нещо такова. Значи имам течност около -20. Концентратът обаче струва 5лв/литър. Надявам се да е хубав и да не е отровен.
stiv1961 - майстор
thinkpad написа:
Чефо, давам едно решение за хората с VW. Ако по маркучетата има замръзнало можеш или да пробваш с топла вода или да чакаш по-топло време или да вкараш колата на топло.
На са фали с твоя ВФ :-D , и аз вече съм с такъв. Твоето решение не касае само собствениците на вагИни :-D а на всички автомобили. Първо замръзва течността в най- малките пространства-т.е. маркучлетата, в казанчето най-много да стане на каша. Повтарям- не разреждайте допълнително вече разредената течност, няма да имате проблеми..... е може би в гр. Трън ще си трябва наистина течност ориджиналдЪ :-D
hidrazin - майстор
Абе за Трън не знам ама за Кнежа - със сигурност. :-D
:partyman:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Течността ми за чистачки замръзна, съвети моля...." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: