Мотора е 500W/48V четков. Търся схема на контролера, който регулира оборотите на електромотора, може и да го има разисквано това във форума, но нищо не открих. Правил съм ето тази схема http://www.foar.ru/topic.php?forum=30&topic=5 и си работи супер, но е за 12 волта.Оригиналните контролери, които продават гледам имат ограничаване на мощността когато напрежението падне, плавно развъртане на двигателя, но не са ми нужни такива неща, просто търся нещо по-просто.. И имам няколко питания..
1. На тази схема дали ако подам 48 волта на входа и включа моят мотор 48V/500W, дали ще работи или транзистора е недостатъчен за такъв товар?
2.Ако включа няколко транзистора вместо един дали няма да ми върши работа пак същата схема? /няколко понеже не зная колко и как да ги свържа/
3.Някой ако има направо изпробвана схема за такава мощност и напрежение ще съм благодарен ако я сподели.
1. На тази схема дали ако подам 48 волта на входа и включа моят мотор 48V/500W, дали ще работи или транзистора е недостатъчен за такъв товар?
2.Ако включа няколко транзистора вместо един дали няма да ми върши работа пак същата схема? /няколко понеже не зная колко и как да ги свържа/
3.Някой ако има направо изпробвана схема за такава мощност и напрежение ще съм благодарен ако я сподели.