• 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 460
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Ruseff - специалист
Svezar написа:
geniya написа:
Без изолация 4чувал х 15кг=60кг/ден при температури до 0гр.При Т=-10оС до 6чувал дървесни пелети.
С изолация 1,5чувала/ден до 0гр, при -10 макс. 2 до 2,3 чувала/ден.
Това е при добри дървесни пелети и добра система.
На мен това което пишеш ми се вижда като много точно определяне на разход =D>
Естествено е да има разлика с изолация или без,но чак пък 65%?? :?
mitko3040 - напреднал
Скоро инсталираха парно в апартамента на родителите ми. Под тях никой, над тях пак никой. Няма нито вътрешна нито външна изолация. Котела работи от 07.00 до 23.00 температура в стаите 20-22-23 гр според зависи коя стая колко се ползва. Апартамента е 130 кв.м разход 1.5 чувала до 2 максимум. И 150л бойлер.
rosso666 - специалист
A каква марка е котела или камината.
filmatoplo - майстор
Айде стига лъга, ела и стопли подобна квадратура тук да видим,почти няма разход под 3-4-5 чувала в този студ.
margarit.simow - напреднал
Christo написа:
Отоплявам около 185 квадрата къща и бойлер 200л. Имам възрастни родители и котелът работи почти нон стоп. За съжаление, къщата е само с подменена дограма и то с двоен стъклопакет. Къщата не е изолирана, близнак е, комшиите живеят в една стая, тъй че топля в известна степен и тяхната половина. Предстои външна изолация, но нещата се проточват.... Надявам се, когато това се случи, разходът да падне. Ползвам котела четвърти сезон, две години по 5 тона, миналата зима беше мека, отидоха само 4, сега ще видим...
Аз съм със същия котел но с по голяма мощност .Разхода ти е доста добър.Интересно мие на колко време прави 'BO" .При мен е на около три часа.И не мие ясно от къде се настройва.Струва ми се доста често.
geniya - специалист
filmatoplo написа:
Айде стига лъга, ела и стопли подобна квадратура тук да видим,почти няма разход под 3-4-5 чувала в този студ.
Филме, тоя форум зaприличa нa рибaрите и ловците.Зa твa им нaписaх 4-6 чувaлa, aмa те не.
mitko3040 - напреднал
filmatoplo написа:
Това за мен ли е? Ако ми прочетеш коментарите за 3 год. четене във форума ще видиш колко са, дали влизам да лъжа и какъв разход споделям за инсталацията в моята къща.
Svezar - специалист
Дали в автофорум ще се сравнява разхода на колите,дали в ловджийски големината на глигана или тук ще си мерим ...пелетите истината винаги е "някъде там" както се казваше в един сериал :-D
estqwerty - специалист
geniya написа:
Без изолация 4чувал х 15кг=60кг/ден при температури до 0гр.При Т=-10оС до 6чувал дървесни пелети.
С изолация 1,5чувала/ден до 0гр, при -10 макс. 2 до 2,3 чувала/ден.
Това е при добри дървесни пелети и добра система.
точно в цирка от първият ти ред съм.
за изолация - като пуснат програмите за финансиране.
относно последният ред : видях и работата на "майстори" и "качествени" пелети , и как ги няма в цялото село и как като няма ток пак се стои на студено, задръстени комини и някакви хиляди настройки... ммм не.
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 460

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: