• 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 126
Нека намерим най-тънките цени.
mitko64 - майстор
За стотина лева и друго може да се измисли с две батерии, но 30Nm са впечатляващи за този клас 10,8-12V,ако са истински. Моето бошче с толкова, а е 300 и нагоре лева. Не знам как да се установи момента опитно, с моят най голямото дето съм завивал е 6Х180 винтове. Освен да ги сбориме като тези по клиповете..vs.. :-D
Последна промяна от mitko64 на вт яну 06, 2015 6:07 pm, променено общо 1 път.
anabolicbeast - специалист
Като гледам тая марка всичките са копия на Макита, аз съм мераклия на това http://olx.bg/gaykovert-s-led-prosvetka-i62277298, но малко не ми се рискува.
mitko64 написа:
За стотина лева и друго може да се измисли с две батерии, но 30Nm са впечатляващи за този клас 10,8-12V,ако са истински.
Интересното е, че на самия винтоверт пише 22 Нм.. :-?
pachosz - специалист
Не знам колко Nm е, но си има силичка машинката. 6Х180 е много сериозен винт :) Аз завивам често 6х100 или на 120, но в 8мм. дюбел, а на тях им дават с 5-ца винт да е. 180 не ми се е налагало още :rolleyes:
А Бош вече не бих си взел винтоверт, щото преди време взех един 12 волтов, уж трябваше да е хубав от синята серия и не беше малко парички. Докато беше гаранционен 2 пъти изгаря и го ремонтираха, третия път вече не беше гаранционен и го дарих на един ентусиаст, мераклия да ремонтира. Немалко винтоверти са ми минали през ръцете, ама 2 пъти да го ремонтират гаранционно не бях случвал. А уж си пазя машинките.
EDI - майстор
И аз ги гледах ВИКИ, даже поради приликата с DF330 си мислех да си взема за да ползвам батериите за моя DF330, ама още не съм взел.100 лева къде не сме ги дали. :-D
pachosz - специалист
EDI написа:
И аз ги гледах ВИКИ, даже поради приликата с DF330 си мислех да си взема за да ползвам батериите за моя DF330, ама още не съм взел.100 лева къде не сме ги дали. :-D
Ми що не им се обадиш и да ги питаш само за батерии? Предполагам ще имат, щом предлагат и гаранционно обслужване. Ще спестиш някой лев да почерпиш така :partyman:
Предполагам са същите като на Макитата. Ако искаш да ги снимм вътре какво представляват, да не би да имат разлика.
pachosz - специалист
anabolicbeast написа:
Като гледам тая марка всичките са копия на Макита, аз съм мераклия на това http://olx.bg/gaykovert-s-led-prosvetka-i62277298, но малко не ми се рискува.
И такова мислех по едно време да си заприходя, ама не се сетих къде точно мога да го ползвам аз тоя гайковерт :rolleyes:
Пък и 100 Nm, които пишат за тая малка машина са си направо фантастика! Не им вярвам аз на тия цифри. Както и на винтоверта не вярвам да са 30.
EDI - майстор
На една снимка ги гледах, не са същите, има разлики в конструкцията на батерията от горната страна.Ама за 100 лева машина сигурно ще ме изкара колкото DF-а. :lol:
koveslav - майстор
10N са 1кг. Гайковерта работи с удар,вътре има тежест,махало,което се върти около оста и удря и задвижва палец на оста и спокойно може да направи 10кг въртящ момент,а винтоверта е с постоянен въртящ момент през редуктора си,няма как да набере инерция,така да се каже и е нормално да завива само до 2-3кг със същия електромотор. Измерете с динамометричен ключ тези килограми и ще видите,че това са съвсем разумни стойности.
koveslav написа:
10N са 1кг. Гайковерта работи с удар,вътре има тежест,махало,което се върти около оста и удря и задвижва палец на оста и спокойно може да направи 10кг въртящ момент,а винтоверта е с постоянен въртящ момент през редуктора си,няма как да набере инерция,така да се каже и е нормално да завива само до 2-3кг със същия електромотор. Измерете с динамометричен ключ тези килограми и ще видите,че това са съвсем разумни стойности.
Тези измервания и стойности от производителя са много относителни! Правил съм измервания на моя Райдер 18 волтов 42 Нм с динамометричен ключ от Лидъл - според ключа винтоверта е 28 Нм. Същия винтоверт сравнен с ударна Макита и то с кабел, на която и дават 100 Нм, се справи по-добре от нея в дървено трупче и винт 7,5 х 1... за директен монтаж. Писал съм вече има и клип в тюба за който се интересува!
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 126

Тема "Добри попадения в OLX - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: