• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
man_un - напреднал
За много години на всички колеги, живи и здрави и нека новата година донесе повече успехи в личен и професионален план. Имам един въпрос - сега съм за първа зима в къщата и се отоплявам с камина с водна риза, която купих преди 8 месеца. Преди няколко дни забелязвах, че едната огнеупорна тухла се е пукнала това проблем ли е и трябва ли да се замени? Камината е още в гаранция, но не знам дали това влиза?
didoni_ - специалист
Тухлите и стъклото на вратата не влизат в гаранцията,за съжаление. :partyman:
man_un - напреднал
didoni_ написа:
Тухлите и стъклото на вратата не влизат в гаранцията,за съжаление. :partyman:
Ама камината реално е използвана от октомври 2014 г. само 3 месеца. Проблем ли е, че е пукната и трябва ли да я сменям или може и така да кара. :partyman:
stiv1961 - майстор
Абе карай така, нищо И няма на камината :)
iavor - специалист
От няколко години имам 2 пукнати тухли и няма проблеми. Само внимавам повече като "мятам" дървета в камината.
man_un - напреднал
Значи да не се впечатлявам толкова и весел Йорданов и Иванов ден :partyman:
koveslav - майстор
man_un написа:
Моята камина е на 8 години,като още през първата година се спукаха две тухли и от тогава си кара така.Няма страшно,давай и тяга и въобще не се впечатлявай!
man_un - напреднал
koveslav написа:
man_un написа:
Моята камина е на 8 години,като още през първата година се спукаха две тухли и от тогава си кара така.Няма страшно,давай и тяга и въобще не се впечатлявай!
Тяга давам особено в тези студени дни :). Попитах, за да знам дали пролетта да задействам нещо.

ПС: Благодаря за отговорите, и се радвам, че тук е доста по-освободено където не те заплашват с читателски статус като отговориш по-саркастично, когато те обявят за тъп като питаш за нещо, което не разбираш :partyman:
stiv1961 - майстор
man_un написа:
ПС: Благодаря за отговорите, и се радвам, че тук е доста по-освободено където не те заплашват с читателски статус като отговориш по-саркастично, когато те обявят за тъп като питаш за нещо, което не разбираш :partyman:
Нищо не си видял още :-D
ArturDent - Почти Безобиден
Да не ти пука че е спукана.
Проблем е само ако можеш "през нея" да стигнеш до ризата.
И аз имам пукната поне една тухла от 3 години ама не си го слагам много.
Даже през тези години няколко пъти ходих по друга работа до фабриката дето ги правят, но така и не си купих.
Ето ти линк, за протокола:
http://www.trud-bg.com/index1.php?lang=BG
  • 1
  • 2

Тема "Пукната огнеупорна тухла" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: