eshk0 написа:Човек цял живот се учи! Тия дето ми се ебават, също не знаят много неща ама тука се правят на професориаа не сме се родили научени и знаем че не знаем много неща

eshk0 написа:Човек цял живот се учи! Тия дето ми се ебават, също не знаят много неща ама тука се правят на професориаа не сме се родили научени и знаем че не знаем много неща
eshk0 написа:Откъде може да ги поръчаме тези съпротивления/резистори?Ешко, от аптеката, човек. Ще ме извиняваш за закачливият тон, но щом не знаеш, че се купуват от магазини за електронни елементи като Конрад, Елимекс, Вивикат и подобни, не знам на къде си тръгнал.
thinkpad написа:Извинявай ама, ако знам няма да питам тук! В целия град (Кърджали) никъде не намерих и затова питам, не съм от джунглата. А тия "продавачи" по електнните елементи, знаят толкова, колко аз знамeshk0 написа:Откъде може да ги поръчаме тези съпротивления/резистори?Ешко, от аптеката, човек. Ще ме извиняваш за закачливият тон, но щом не знаеш, че се купуват от магазини за електронни елементи като Конрад, Елимекс, Вивикат и подобни, не знам на къде си тръгнал.Може и през интернет да го поръчаш. Пишеш в Google "магазин за електронни елементи/компоненти" и ще ти изскачат много резултати.
FM STEREO написа:От всеки магазин за електроника,но първо трябва да знаеш каква стойност са били,на корпусът на всяко съпротивление има цветни пръстени,по тях се определя стойността на съпротивлението,казва се цветен код,но при вас тази пръстени не се виждат защото съпротивленията са обгоряли,дори и да ги смениш няма да се оправи усилвателя,има друга причина за тяхното изгаряне,прекъсване,някой елемент в усилвателя е дал фира,това може да е някой транзистор или някоя интегрална схема,резисторите осигуряват необходимите токове и преднапрежения за захранване на транзисторите и интегралните схеми,чиповете,за това ти трябва схема на усилвателя за да видиш какви са стойностите на резисторите,на нея може да бъдат написани и някои напрежения,които при измерване на определени места по схемата трябва да отговарят на написаните. И накрая съпротивление не изгаря само,то изгаря от претоварване,което се получава от дефектирал елемент както написах по горе,транзистор или интегрална схема.За проверката на транзисторите ти е нужен мултицет,а за интегралните схеми осцилоскоп и естествено познания по електроника и работа с въпросните уреди.Благодаря ти за отговора! Имало е хора тука бе
eshk0 написа:... В целия град (Кърджали) никъде не намерих ...Ами ще трябва да отскочиш до Хюстън (Хасково) и да си поръчаш. След като разбереш какви са де.
ЕЛИМЕКС ХАСКОВО ул. Ибър №4 038-539407 раб. време 9.00-13.30 14.30-18.00 Събота 10.00-14.00http://www.elimex.bg/page/7/za-kontakt.html
hidrazin написа:Благодаря за отговораeshk0 написа:... В целия град (Кърджали) никъде не намерих ...Ами ще трябва да отскочиш до Хюстън (Хасково) и да си поръчаш. След като разбереш какви са де.ЕЛИМЕКС ХАСКОВО ул. Ибър №4 038-539407 раб. време 9.00-13.30 14.30-18.00 Събота 10.00-14.00http://www.elimex.bg/page/7/za-kontakt.html
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: