• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
joy4j - специалист
Видях толкова страхотни снимки и проекти във форума, прекрасни съвети и проекти за кухни. Моля помогнете ми с направат на проек по данните и скиците.
кухнята е доста голяма 11кв.м, замисляме я на ъгъла (на скицата горе и дясно). искаме да започнем с хладилника(горе в ляво), след това с печката( но се опасявам да не е проблем че са едно до друго), съответно над печката аспиратор- призма. това е 136м,
след чупката(по скицата)имаме 127м,там може да е газов котел, под него пералня за вграждане. Следват равтове, като ми се ска даима отворени. Харесват ми мн. шкафчетата с горно отваряне и начина по който са оформени(като овал и форма тези на Zoro в кухня body.

Замисляме и съдомиялна за вграждане 45см( вече програмата може да даде къде да е). на лявата страна замисляме един свод(нещо като бар плод) и под него да е мивката с две гнезда(двойна).Но бар плота трябва да е малко над нивото на мивката за да не пръска вода . В кухнята на Zoro -body ми харесва как са оформени шкафчетата на края на плота(равтове и заоблени).Мисля че ще пасва и преди моя отвор (към хола).
На лявата страна след плота и свода има един отвор към голяма стая (хола и дневната)-той ще е87 см. На долния ляв ъгъл ми се иска да има шкафове и секашета, защото около плота няма мн. място за такива.
За свода над мивката давам скица.Нивото на плота е 85см, но това на бар плота трябва да е на 110-115см.
Прозорците са в дясно-230/150 .

Приемам предложения,аз давам само моето скромно вижадне. МОля някой да ми направи проект по тези данни и различни варианти:)
малко е сложен проекта ми, но видях че тук има мн. добри хора.

Прикачен файл

Copy of IMGP2060.JPG
Copy of IMGP2060.JPG (52.58 KиБ) Видяна 12066 пъти
joy4j - специалист
свода е даден с размери по горе.

Прикачен файл

Copy of IMGP2059.JPG
Copy of IMGP2059.JPG (41.84 KиБ) Видяна 12063 пъти
joy4j - специалист
това е бъдещата кухня, сега се изгражда.в ляво ще е свода, под него както казах мисля за мивката. Моля давайте идеи, наистина ми харесват вашите проекти.
Радост

Прикачен файл

Copy of IMGP2045.JPG
Copy of IMGP2045.JPG (35.04 KиБ) Видяна 12060 пъти
joy4j - специалист
бях пуснала тема за малко помощ,но никой не ми отговори.Свалих някои програми за проектиране на кухни, но нещо още не мога да се справя,а тук пишете че става за 10 мин.
моля ако някой може да ми помогне с проекта,а аз обещавам снимки след това.
проекта ми е малко сложен заради едн свод.
кажете ми проблем ли е хладилника да е до печката?иска ми се да е така,защото така освобождавам доста прострянство за работа(127см).
от др.страна с тези вградени пералня,съдомоялна човек няма къде да сложи шкафове за продукти:).
радост
Z0R0 - помощник
Здравей :) с удоволствие бих ти направил проект,ако намеря свободно време което много рядко ми остава напоследък за съжаление :sad: въпреки че доста неща не ми стават много ясни по проекта а и на самата снимка може би ще е по добре ,ако изпратиш някоя снимка когато всичко ще е в по напреднал етап или пък този който ти прави проекта да снеме сам размерите на място ,което сигурно е по-трудния вариант но пък ще се избегнат някои недоразумения.Според мен ще е най-добре да се обърнеш към фирмата която ще ти прави кухнята, а пък ако живееш в София и аз мога да ти помогна пък и се занимавам с производство на кухни и всички такива трудни решения много ми харесват
joy4j - специалист
Zoro,благодаря ти за отговора.С удоволствие бихме се обърнали към теб за направата кухнята, но живеем в провинцията:).
аз ще заопчна отначало с описанията, че като прочитам написаното от мен изглежда доста по-сложно отколкото е:)
и така ще направим една кухня с размери 260: 260, но плота става 200:260(заради ъгъга).
започваме с хладилника,после печката(2 газови и 2 керамични котлона+абсорбатор призма).това го виждаш на снимката влиза в 133см по схемата, после плота си продължава до ъгъла-127см(над плота има място за шкафчета), под него също. веднага след ъгъла идва мивката с 2 гнезда и плота си продължава до края.там някъде трябва да е вградена и съдомиялна.
Другото над мивката има свод(няма как да направим бар плот), виж дали по програмата може да се включат размерите и да се направят секашета,съобразно него.Ако не може пусни ги все едно няма свод а пък аз ще ги изрежа:). реално имаме 200:260 пространство за плота и уредите.
ами това е май, точните размери ги дадох.И това,което давам са моите идеи програмата може да го измисли по-добре.

Прикачен файл

IMGP2076.JPG
IMGP2076.JPG (53.52 KиБ) Видяна 11412 пъти
joy4j - специалист
тук виждаме снимка на кухнята,редувам снимките съобразно схемата от ляво надясно по нея.

Прикачен файл

IMGP2063.JPG
IMGP2063.JPG (53.21 KиБ) Видяна 11408 пъти
joy4j - специалист
ето и ъгъла,а на стената в дясно ще бъде свода към хола.

Прикачен файл

IMGP2064.JPG
IMGP2064.JPG (42.88 KиБ) Видяна 11405 пъти
joy4j - специалист
Благодаря ти Зоро, когато можеш ще чакаме идеи.
Направо не се съобразявай със свода,за който ти пиша,нека давидим какво ще предложи програмата,явно е по умна от нас:) , мн. ми хареса твоя проект boby_164;
ако има нещо неясно, коеот да е по моя вина:) моля питай:)

Прикачен файл

IMGP2066.JPG
IMGP2066.JPG (42.29 KиБ) Видяна 11397 пъти
kristiqni - специалист
Аз ти предлагам да видиш тук и да използваш за идеи! http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=280451.0
  • 1
  • 2

Тема "кухня-мечта" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: