• 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 460
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Browning - помощник
filmatoplo написа:
Айде стига лъга, ела и стопли подобна квадратура тук да видим,почти няма разход под 3-4-5 чувала в този студ.
ЕЕЕ един човек да каже истината за разхода на пелети.Заставам на 100% зад думите на Филма при топло време 2 чувала сега на студеното време от 3 до 5 чувала да уточня това е разход за 24 часа на 130 кв. изолация отвън отвътре на тавана над тавана..... А не да ми говорят че се топлил с 1 или 2 чувала , с такъв разход може ама да кажат за колко часа е този разход.Като се прибере и запали котела в 17 часа и го гори до 23 докато си легне и после горял 2 чувала , така сам съгласен . Всички форуми ми приличат на рекламен блок на майстори и производители на пелети и пелетни горелки колко са икономични колко евтино се топли човек дран дран. :axe:
geniya - специалист
Има разход от 1-1,5чувала на ден, в момента при мен е така колкото и невероятно да е според теб.Интересно ми е друго, когато настроя горелката с малки разлики между мощностите например 5,3,1 дава много по-добър разход.С тези настройки работи 1ч30 макс. 2часа и изключва.Почива около 2ч. и стартира отново.Ако настроя разликата например 17,10,2 работи почти нон-стоп като достига температура на водата доста по-бавно естествено и разхода е с 30% повече.Така кривата на температурата в стаите през денонощието е много по-равна естествено, но като цяло комфорта е същия, както и с настройките по-горе.Нагара който натрупва в горивната камера е в повече.Може би този ефект се получава от факта, че ми са преоразмерени радиаторите и Тводата=57оС в тези външни температури вътре в стаите е 24,0-25,1оС.В този разход не влиза загряването на бойлера, той работи само на ток.Според мен този вариант бойлера на ток води до икономия при отоплението с пелети.Ако може някой да ме обори.
Извод:Изолация на степен 3 и преоразмерена ниско-температурна система, бойлера на ток = нисък разход.Това е моето виждане.Разход трябва да е макс. 2чувала за да не бърка много дълбоко в джоба.Това е за 100-110м2.
margarit.simow - напреднал
Аз в момент на този студ горя между 6 и 7 чувала.За последните 24ч 7 чувала .Топля три етажа и по неволя и маза защото там е котела и тръбите минават от там.Първи етаж 120кв втори 135,трети 135,маза 120.Да топлиш и да ти е кеф.Котела работи без прекъсване.Не знам много ли е малко ли е?Това е.
geniya - специалист
Точно е :-D :-D :-D Ти за 500м2 колко разход искаш да имаш?Хайде не брой мазата остават 380м2, нормално е да са 6-7чувала.Ако си с въглища не те мисля трябва да хванеш огняр. :-D :-D :-D
mitko3040 - напреднал
Browning написа:
filmatoplo написа:
Айде стига лъга, ела и стопли подобна квадратура тук да видим,почти няма разход под 3-4-5 чувала в този студ.
ЕЕЕ един човек да каже истината за разхода на пелети.Заставам на 100% зад думите на Филма при топло време 2 чувала сега на студеното време от 3 до 5 чувала да уточня това е разход за 24 часа на 130 кв. изолация отвън отвътре на тавана над тавана..... А не да ми говорят че се топлил с 1 или 2 чувала , с такъв разход може ама да кажат за колко часа е този разход.Като се прибере и запали котела в 17 часа и го гори до 23 докато си легне и после горял 2 чувала , така сам съгласен . Всички форуми ми приличат на рекламен блок на майстори и производители на пелети и пелетни горелки колко са икономични колко евтино се топли човек дран дран. :axe:
Реклама от мен няма. Котела се пали в 7.00 до 23.00 за вчерашния ден разхода му е точно 2 торби без много малко, да кажем две торби. Стана ми кофти че ме обвинихте, че лъжа е снощи ходих до нашите. Радиаторите топлиха във всички стаи като бяха настроени термоглавите на 3 в две от стаите, в други две на 4, а в хола на 5. В коридорите радиаторите са без термоглави и в двете бани лирите също работят. Котела си работеше на 1-2 мощност от 5 Има оция за моментен разход и проверих като на степен 2 ми даваше 1.450кг. на час.
Преди бях на въглища не е за приказване.Първо ги внасяш пък после маса пепел изкарваш.За качеството им да не говорим.Който може да си позволи читав котел на пелети варианта определено е по-добър.На мен ми куца изолацията,но за сега ще е така.Истината е, че без гориво не става.Януари е труден месец за отопление особено в североизточна България.Да топлиш къща и апартамент не е едно и също, 4 външни стени и покрив се са твой.
feikot - специалист
LazarGanev написа:
Мисля, че не си прав, няма причина за това.
С едни и същи пелети миналата и тази година имам сериозни разминавания в разход и топло вкъщи,към това добавям и още 3ма,които като мен миналата година купиха по 4-5 тона,те са по същия начин.А котела се чисти максимум на 10 дена,това след като един път стоеше на 43 градуса и 2 часа на 100% не ги вдигна,достигнах до заключението,че трябва да се чисти по-често.
filmatoplo - майстор
За съжаление разхода при минус -5градуса е двоен сравнен стози при плюс 5 гр,цифрите са условни.Сега в студа горелката работи реално по дълго време и на мощността покриваща топлозагубите, и никой не е виновен че ако работи на мощ 10 киловата ще гори по 2кг на час, който има малки деца гори почти 24 часа, другите гасят и под юргана .
Сега при -16 какъв ли ще е разхода :?
batboby - напреднал
При мен вчера разхода беше 35кг. за къща 200кв.м и стайна температура тази сутрин:

Изображение
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 460

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: