• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
big_death - специалист
Няма ли да стане ако само от едната страна е на панта (която да може да се движи в голям диапазон за различна дебилина на детайла и да се застопорява неподвижно ), а от другата страна да е да кажем както си решил крик или врътка като на оберфрезите на която да има и шублер ? :? А що се отнася до оборотите мисля че не бива да са повече от 1000 за да не подпалва . но това после може да го намалиш или увеличиш посредством шайби. Мисля че не е кой знае какво като конструкция - просто трябва да отдели време човек за да може да го реализира. Успех колега , и задължително снимков матерял :)
maleeeestrax - специалист
Ако те разбирам правилно искаш да направиш калибровъчен шлайф.Ето това намерих---- Диаметър на вала: 127 мм
Обороти на вала: 1800 об./ мин. но си мислех че ако сложиш още един вал и опънеш лента шкурка ще работи по -добре отколкото само на вала да е шкурката :rock:
EDI - майстор
За ширина 400-500 мм на обработваемия детайл обикновено дават барабан Ф125-127 мм и обороти около 1400.100 мм барабан също е добре, според мен.Двигателите вече различно, но средно около 1200 вата еднофазови мотори ползват.За ширини около 800 мм ползват двигатели около 1900-2000 вата, еднофазови.
amesa - специалист
Ето реализацията на идеята на big_death: http://woodgears.ca/sander/thickness.html
Отзад на панта, отпред с един болт..
mavryt4o - майстор
и така доста зор видях с тея боркорони но направих детайлите лагерните тела от малката ос ще взема мотор около киловат трифазен за обороти към 1500 на оста само ще умувам плота как да стане по-,,купешки''

Прикачен файл

07012015926.jpg
maleeeestrax - специалист
Тия таркълца като ги наредиш на оста ги омотай с бинт и епоксидна смола става здраво :partyman: А за повдигане като това което искаш аз си взех 2 крика с винт от Бриколаж на цена към 15 лева единия но аз ги ползвам за повдигане на шейната на лентов шлайф. :supz: Пускай още снимки
ZEDYCUS - майстор
:partyman: Мерси за пожеланията.
Дано ти е здрава бормашината, с боркорона 127мм преди време си прецаках едната бормашина, та се наложи да сменям зъбното колело.
Добра е идеята за калибровъчен шлайф, използвай на биг дет мисълта само с един болт или крик на една панта(пантата и тя може да е с реглаж по височина за по дебели детайли). Много по лесно ще е за направа и лесно ще се центрова успоредността на плотчето и вала с шкурката. Като залепиш търкалата на вала, май ще е добре да се дадат на стругар да ги мине с ножа за да няма биене и неравности.
Тая вечер ме мързи, а и ракията дойде в повече, та утре ше пусна снимки и клипчета с цилиндричния шлайф(bobin sander дето поръчах от Англията. Пробвах го на вилата, но ще се наложи да си правя сам шкурките, бая скъпи идват от там. :lol:
mavryt4o - майстор
пичове отивам на търг на съдия изпълнител в един дърводелски завод хвърлил съм око на едни фрези и колонни бормашини стискайте палци :-D
kendal - специалист
Стискаме ти палци,но после да покажеш новите придобивки,че ей го на Ванката обеща снимки на шлайфа пък няма,изгледах си очите.
EDI - майстор
Още не е изпарил ракията, има време. :-D И аз чакам снимки и отзиви, че бях подстрекател да си го купи. :partyman:
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Стационарен дисков шлайф за дърво и метал-Направи си сам" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: