• 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 94
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
DMN - майстор
Значи е ОК :) . Даже и свършиха първата работа - откриха, че нещо с печката не е наред или тя толкова си може :-D
nv952 - майстор
Аз исках да пробвам приложението на тела дали показва вярно...и утре ще пробвам с крушка с жичка.Ще премеря тока и ще пробвам да видя дали ще покаже колко вата е крушката. :) Утре ще пиша как е минало.
DMN - майстор
Съдейки по предните ти изчисления, в приложението е въведена константна стойност на напрежението - 220V, но както ти сам го измери - то не е толкова, а това ще доведе до грешки. Трябва когато измерваш тока в същото време да измерваш и напрежението, и така да изчисляваш. А и по принцип с амперклещи трудно ще измериш толкова точно, това което искаш да измерваш(мощност), най-коректно се прави с ватметър :) .
nv952 - майстор
Не.Аз сам въвеждам -Напрежение и ток.Няма зададени стойности предварително.
А за ватметъра знам ама си правя експерименти сега.
пп ей го приложението и както виждаш от снимките стойността на волтовете е различна https://play.google.com/store/apps/deta ... ator&hl=bg
fox_vt - майстор
Е то приложението е само калкулатор и то от най простите.Мериш напрежението мериш и тока и умножаваш с коя да е елка може и на лист с молив :-D Иначе явно имаш икономична печка :wink:
kuger - майстор
Добре де, мериш на единия реотан 3 А, на другия 6 А. Сумарната мощност ще изчисляваш при сумарен ток 9 А. Тогава всичко си идва на място.
nv952 - майстор
Кугер утре ще ти направя една видео да погледнеш нагледно.Че сметката си идва на място идва ама на клещите показва 6.
Аз като го закача на кабела вкл от дистанционното в режим само вентилатор дава 000.1А когато натисна 1 път копчето става 3 а като го натисна още веднъж се вкл и втория.При мен няма опция да работи само 1 или само втория.
Така че при вкл и ДВА режима дава 6А.
Иначе с каната за вода същата боза.Дава пак разлика голяма.
kuger - майстор
На печката без разглобяване няма да можеш да измериш съпротивленията, но на каната можеш. Измери и съпротивлението с мултицета, после ползвай формулата P= U^2/R и сравни с написаното на табелката на каната.
Тези операции ги правиш без да включваш в контакта!
nv952 - майстор
kuger написа:
Тези операции ги правиш без да включваш в контакта!
:lol: :lol: Ясни са ми тези работи.Все пак завърших ел.техникум. :-D
ПП P= U^2/R
с този символ ^ какво имаш предвид.Умножение или...
каната е със съпротивление 056.5 Ом.
P-е мощност
U-напрежение само символа не ми е ясен.
ППП
Фанах го ....докато ми се върнат спомените от школото минаха няколко минути.

формулата е мощността=напрежението (на втора степен)делено на съпротивлението е равно на 856.6 Вата.
А на табела пише от 915 до 1080 Вата.
Последна промяна от nv952 на ср яну 07, 2015 9:24 pm, променено общо 1 път.
thinkpad - майстор
nv952 написа:
U-напрежение само символа не ми е ясен.
Това е символ за квадрат. Навярно всички формули за мощност сте ги учили, така че сигурно щеше да се сетиш и сам. :) Каната ти е 936W@230v.
п.п Формулата е P=U.I производните се получават чрез представянето на тока и/или напрежението чрез закон на Ом.
Последна промяна от thinkpad на ср яну 07, 2015 9:25 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 94

Тема "Купуване на Мултицет-какъв?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: