• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
genzlat - специалист
Привет и за много години, знаещи и можещи........

сигурно заради ЕГН то, но ми се налага да си вадя бележки от различни теми на форума,..........
копи и пейст ама,Падовете не качват снимки и диаграми, има ли изход за Неандерталци като мен........някой ПДФ редактор може би, елементарен ? :?

Поздрави
MamaMy - майстор
От *.pdf може да изкопираш текст и отделно от него картинки. Това са два различни инструмента в адоб райдера
ivanovbg - майстор
Отваряш ПДФ-а, натискаш Print Screen и после в Paint натискаш CTRL и V да го пейстнеш и го орязваш както си искаш това което ти трябва. Запаметяваш в който формат си избереш и така...
genzlat - специалист
Явно не съм го казал ясно- не от ПДФ да копвам, а в ПДФ да си подреждам копираното, то често е придружено със снимки диаграми прочееее.......
thinkpad - майстор
Защо ти е да копираш, като можеш да си запазиш цялата страница като локално копие? Натискаш CTRL+S за Opera и съхраняваш като WebArchive MHT. Имат го и другите браузери като функция - да запазиш цяла страница. После просто кликваш на запазената страница и ти се отваря в Web Browser-а.
Lisko - майстор
Имаш ли някакъв MS Office инсталиран ? 2010 или 2013 например.
Отваряш Word, а още по-добре Power Point или Publisher - че има по-голяма гъвкавост коe кое къде да разположиш (тук някои може да поспорят, но моето мнение е такова). Пействаш си в документа каквото ти душа иска, накрая го сейваш на pdf и пей сърце. Защо го искаш на pdf, не е моя работа, аз само ти казвам - как.
Има едно леко неудобство обаче - че утре ако искаш да добавяш още в тоя същия pdf - няма да стане, щото Офис приложенията могат да записват в pdf но не могат да редактират вече съществуващ такъв.
Затова най-добре си го дръж в оригиналния формат на съответното приложение и чак вече ако ще го пращаш на някого дето иска непременно pdf, тогава сейфаш и пращаш.
КОлегата thinkpad дето ти е препоръчал да сейваш цели страници, мисля че не е разбрал, така както аз го виждам въпроса, а именно - че искаш да си натрупваш в един и същи документ мъдрости събирани от най-различни страници.
novgradski - специалист
От доста време и аз си копирам различни записки но в DOC-файл :
- текста ....copy-paste ...ясно
- някои снимки от сайтове- стават с "копиране на изображението"
- или използвам "Gadwin print screen"...jpg....изрязвам излишното ...и в DOC-файла...там размера също може да се променя
genzlat - специалист
Да пази Бог от такива неграмотници като мен- да не можеш да изразиш това което искаш! Само колегата Lisko ме е разбрал правилно.Отговарям, пък дано да изясним проблема:
1.-ЕГН то, не съм на "ТИ" със софтуерите , за сметка на хардуерите,звучи странно , но е факт!
2.-за ПДФ те, не съобразих/забравил/, че като затвориш ПДФ а,после не можеш да добавяш.Все пак ми е нужен,когато някоя тема се приключи, за мен най-прегледно стои в този формат,може и да бъркам, непознавайки други възможности.........
3.-Power Point и Publisher не съм ползувал и не знам дали ще се справя.....
4.-MS Office нямам-имах някакъв ''АПАЧЕ'' или нещо такова, но вероятно нещо съм объркал,щото
пейсваното излиза много странно и меразбираемо за страничен наблюдател-абе не така както съм го копирал.
5.-Word а,ами сега отварям такива извадки, много стари-офис пакета сигурно е бил 2003 ?
6.-не знам има ли такива приложения на Български и проблемни ли са ?

Благодаря предварително!
thinkpad - майстор
genzlat написа:
Да пази Бог от такива неграмотници като мен- да не можеш да изразиш това което искаш! Само колегата Lisko ме е разбрал правилно.Отговарям, пък дано да изясним проблема:
Не знам за ЕГН-то, но си избрал най-трудният формат. Той е частен/проприетъри формат и няма свободни инструменти за редакция. Можеш да инсталираш някой PDF принтер и от офис пакет или желано от теб приложение да "принтираш" в PDF. Аз за редакция на такъв ползвам Foxit Phantom, но това е платено приложение, както сам разбираш. Е, по нашите ширини можеш да го намериш и не толкова платено, но редакцията на PDF като цяло е тегава работа.
Насочи се към друг формат или ще ти се наложи да държиш информацията в офис формат и отново същата в PDF, за да можеш при всяко добавяне в първият да си "печаташ" наново през PDF принтера.
Имаш Apache Open Office. Има и Libre Office, който му е двойник. Аз лично ползвам MS Office 2003. С директно пействане трудно ще постигнеш желаният резултат.
Правя подобно нещо на това, което правиш ти, но лично аз просто директно си запазвам цялата страница с CRTL+S.
genzlat - специалист
ОК,- не съм се венчал за ПДФ формат,просто това съм ползувал някога....
thinkpad написа:
Насочи се към друг формат или ще ти се наложи да държиш информацията в офис формат и отново същата в PDF, за да можеш при всяко добавяне в първият да си "печаташ" наново през PDF принтера.[/quot

това и търся
thinkpad написа:
Аз лично ползвам MS Office 2003. С директно пействане трудно ще постигнеш желаният резултат.
- това накъде води?
genzlat написа:
Правя подобно нещо на това, което правиш ти, но лично аз просто директно си запазвам цялата страница с CRTL+S.
често не върши работа, като няма НЕТ
  • 1
  • 2

Тема "ПДФ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: