Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
agj - майстор
Имам HD приемник NETA за кабелна тв.който има функция за запис ,но не може да записва субтитрите който допълнително могат де се пускат и спират като например в много филмови програми като HBO.Нямам никаква идея защо се получава така а някой ако може да помогне да с някакъв съвет или опит ще съм много благодарен!
agj - майстор
Май съм объркал раздела !Ако темата не е за този раздел, моля модераторите да я преместят в подходящ такъв!
Lisko - майстор
Субтитрите не са част от картината а така да се каже "вървят по отделен канал". Ако приемника не може, значи не може. Ако видео изхода на тоя приемник се подаде към някакъв капчър, тогава ще запишеш и субтитрите, само че вградени (не-махваеми) в картината.
hidrazin - майстор
+1 То по принцип може ама с някакъв мноооого скъп DVB-C трансмодулатор.
Другия вариант е този - смесване и вграждане като се запишат на друго устройство от аналоговия изход на приемника.
Абе ... глупости.
:partyman:
ArturDent - Почти Безобиден
Lisko написа:
Субтитрите не са част от картината а така да се каже "вървят по отделен канал". Ако приемника не може, значи не може. Ако видео изхода на тоя приемник се подаде към някакъв капчър, тогава ще запишеш и субтитрите, само че вградени (не-махваеми) в картината.
Бла, бла...
То и аудиото върви по "отделен канал", ама се записва нали ?
Хич не ми се вярва тая нискобюджетна джвъчка (NETA), да взема отделните стриймове и да миксира наново.
Най-вероятно записва както си е целия контейнер (MP4/MP2).
Демек всички "отделни канали": видео, аудио (няколко) и субтитри (няколко).
Аз залагам на това че те съществуват в записа, но не се възпроизвеждат.

А за питащия: Най-добре попитай кабелния ти оператор как става номера, че за тия NETA няма много информация по нета.
agj - майстор
ArturDent написа:

А за питащия: Най-добре попитай кабелния ти оператор как става номера, че за тия NETA няма много информация по нета.
Питах ...кабелния ми оператор! НО той дори не знаеше че приемника има функция за запис !!! :shock: :lol: :lol:
Последна промяна от agj на нед яну 18, 2015 10:27 am, променено общо 1 път.
Lisko - майстор
ArturDent написа:
И колко залагаш ?

agj, запиши 15-тина секунди и качи някъде, ние ще ти кажем какво има в записа.
( и ще разберем дали Артър ще черпи ;-)
Ако наистина ги има субтитрите и се опитваш да гледаш с дебилния плеър на Майкрософт - тогава лесно, сменяш го с културен и нямаш грижи.
agj - майстор
Lisko написа:
ArturDent написа:
И колко залагаш ?

agj, запиши 15-тина секунди и качи някъде, ние ще ти кажем какво има в записа.
( и ще разберем дали Артър ще черпи ;-)
Ако наистина ги има субтитрите и се опитваш да гледаш с дебилния плеър на Майкрософт - тогава лесно, сменяш го с културен и нямаш грижи.
Проблема е че субтитрите не могат да се виждат дори и с вградения плеър на приемника.Опитвал съм да гледам и на компютъра през GOM Player -и с него не става.
Софтуера на приемника може да записва и възпроизвежда само видео файлове с разширение *ts .Ако искам да гледам някой филм който съм извадил от торентите през плеъра на приемника -задължително трябва да го конвертирам в *ts и да вградя субтитри във филма.
Ето и файл който преди малко записах ,които искахте да разгледате и анализирате
http://dox.bg/files/dw?a=3a91bcb0dd
ArturDent - Почти Безобиден
Мдааа...
Няма субтитри вътре. Само видео и аудио.
agj - майстор
ArturDent написа:
Мдааа...
Няма субтитри вътре. Само видео и аудио.
Т.е. Lisko получава почерпка! :)
А при мен положението явно е неспасяемо? :)
:partyman:

Тема "Защо не мога да записвам субтитри?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: