• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 20
Мечтата на всяка домакиня
maxuel82 - специалист
За много години :partyman: :partyman: :partyman: Аспиратора съм го купил ! Симките съм качил на предната страница последния пост ! Значи трябва 300мм дълбочина да заложа ,за да няма проблем :?
pachosz - специалист
Най-добре на 300. Става и на 350, а 400 вече са прекалено много :rolleyes:
ZEDYCUS - майстор
Реално горе шкафа повече от 30см, не ти трябва. Големите тенджери и чинии се слагат по на ниско. Ако монтираш гръб на стената от лявата страна, може едното обличане да го направиш, колкото ще ти е и гърба. Подобно на това. :partyman:
Изображение
maxuel82 - специалист
Ясно! Значи 300мм,ще е дълбочината ! Вече е решено :idea: Ето с такива размери ще станат отделните фладери 1,2 - 600 х 300
3,5 - 1054 х 300
4 - 472 х 300
6 - 291 х 300
7 - 564 х 300 Фазера с размера на шкафа - нали така т.е. 600 х 1050 :? както и вратичките 1047 х 298 2бр. Ще слагам от тънкия кант !
ZEDYCUS - майстор
При тоя размер на 3и5 -1054х300(1054 +2х18=1090) , шкафа ти става точно толкова широк като отвора. Ако ще слагаш обличане няма да се получи, то и така като е плътно по отвора може и да не влезе ако няма прави ъгли. :partyman:
би трябвало по твоя чертеж да е 3и5-1014х300, вратите ако имаш обличане и от двете страни -махни по 3мм от страни(1044) ако е само от едната махни само 3мм -1047
maxuel82 - специалист
Даа! Щях да допусна грешка ! Благодаря! Искам да има "обличане" ,за се мушне по-лесно ! Освен това ъгъла леко затваря и в предната част е точно 1090 ,докато в задната част ,точно където се сключва ъгъла е 1098мм. (доколкото мога да го измеря с ролетката ) Дори мисля да допудна по още 2мм в - (минус) от двете страни !Значи как ще станат размерите в този случай :? :?
1,2 - 600 х 300
3,5 - 1014 х 300
4 - 472 х 300
6 - 291 х 300
7 - 564 х 300 В този случай вътрешните размери "верни"ли са :? Да не се окаже че неможе да се мушне абсорбатора :?
pachosz - специалист
Щом са намалени 3 и 5 с 4 см, тогава и 4 намаляш с 4 см. Т.е. става 432х300 защото 7 си е константно 564, него не може да го намаляме.
maxuel82 - специалист
Искам на детайл с номер 4 да има диодно осветление отдолу !Идеята ми е, дали може да се направи канал с дълбочина 2мм в който да се постави диодната лента ,така че лентата да влезне в канала ,защото просто залепена ,някак ми изглежда като недобре изпипана работа :arrow: ??? Има ли значение с каква дълбочина и ширина ще е канала !
ZEDYCUS - майстор
Ако направиш канал с оберфрезата(центъра) лед лентата няма да се залепи за голия талашит, ще трябва силикон или монтажно лепило. Сложи си цокълче 4см от същото пдч като корпуса, справка снимките на николоввд по горе и лепни леда зад него. Или залепи алуминиев ъгъл(със санитарен или универсален силикон)1х1см на около 2см навътре от ръба на шкафа и залепи лед лентата в него, получава се и нещо като охлаждане, не прегрява лентата. На снимката за обличането, лед осветлението съм го правил така, трябва да се наведеш за да видиш ал. пррофилче(4лв е 3метра). :partyman:
maxuel82 - специалист
Днес направих поръчката
Прикачен файл:
img033.jpg
Вратичките от гланц ,а вътре чевено матово ПДЧ ! Мислех и вратичките да са от същия материал ,но за малко не се събираха на втория лист и затова си избрах гланц (за отмъщание :lol: ) абе повече ме кефи ! Имам няколко въпроса свързани с обкова - Пантите искам да са с плавно прибиране, НО с дълго или късо рамо :? Искам и чекмеджето само да се прибира, НО какво трябва да купя :? За горните шкафове предполагам трябват газови амортесьорчета и механизъм -ама колко нютона :? Че днеска станах са смях :-D момичето ме пита точно тези въпроса, които аз сега питам и аз гледам като теле - тя се усети, че не са ми много ясни нещата и ме "пусна" да си ходя да ми се избистрят :lol: :drinkers:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 20

Тема "Шкаф на тераса - откъде да започна ???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: