DMN написа:nv952, пробвай да измериш нещо и на прав ток. Пак ти казвам - не очаквай някаква абсолютна точност от амперклещите и то на такива големи обхвати. Моите са Мастеч -MS2108 с автоматични обхвати и на променлив ток без да измерват нищо си показавт - 00.19А. Зависи и къде ще попадне кабела, който измерваш в самите челюсти. Сега измерих тока на бойлера и от тази зависимост показанията бяха от 13.6А до 14.2А. Имам и едни китайски за 10-тина лв., имат обхвати само за променлив ток 20, 200 и 600А на най-малкия обхват спокойно си ги хващат - 0.01А, докато за Мастеча това е немислимо. А и така както смяташ може само да измерваш мощност на активни товари и то пак приблизително както виждаш. Не знам дали твоите показват T-RMS стойности.Аз сега ставам затова сега се включвам

И аз не знам дали измерват тия стойности.

Ако меря нещо на прав ток трябва да хода до колата а хич неми се излиза...особено като видях градусите..но кажи кво да меря и отивам.

ПП
После ще си поговорим и за един проблем с рекламите на лаптопа...не знам как се появиха.Гледах няква тема където пишеше как се трият тия глупости...защото сега като натисна на някоя от усмивките в форума ми отваря няква тъпа страница... АМА майната му.
ТАКА СЕГА ПО ТЕМАТА
Измерих тока на лаптопа DC на адаптера пише 1.5А и толкова си показва.Обаче сега като меря + показва вече "-2А" като обърна клещите "0.9А"
сега ще го обясня още веднъж по разбрано.
когато меря минуса единия път показва минус2.1А и като обърна клещите на същия кабел си показва 1А
после на плюса пак показва минус 2.1А като обърна клещите показва 1А
Лаптопа няма батерия
Последна промяна от nv952 на чет яну 08, 2015 1:51 pm, променено общо 1 път.