Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mitkito - помощник
Здравейте,
имам един въпрос и той е какви видове или начини има за закрепване на магнити към ротор на електродвигател? Много ще се радвам ако някой ми предложи някаква идея.
mitkito - помощник
пробвал съм ама искам освен лепилото и с нещо в двата края да ги хвана-примерно с някакъв диелектрик, ама не сещам с какво точно.
ESPACE - майстор
Нищо друго не ти трябва. Преди години на колата на вентилатора на радиатора отпред ми се бяха отлепили магнитите. Там бяха два. Залепих ги с лепило от типа Хелметекс и така карах няколко години. После на едната служебна кола и се беше отлепил магнита на моторчето на клапата за рециркулация. Там е един магнит цял цилиндричен. Залепих го със секундно лепило. Вече две години няма проблем.
moimoimoi - майстор
автора пита за лепене на магнит към ротор
ESPACE - майстор
Вярно бе, кой да внимава като чете. Значи генератор направи си сам ще се твори. Е в този случай нито има яснота какъв тип магнити с каква форма и как ще се прикрепят, че да се даде адекватен отговор.
pipilica - майстор
Бе то лесно, на фреза ще изчовъркаш малко с формата на магнита и после с някво здраво лепило, но как ще го балансираш после не е ясно.
Я кажи кво точно искаш да правиш може и друг акъл да намериш.
c5pro - специалист
pipilica написа:
Я кажи кво точно искаш да правиш може и друг акъл да намериш.

перпетуум мобиле с магнити :?
mitkito - помощник
Искам да се захванат по някакъв начин магнитите било то с някакъв диелектрик или нещо друго- просто търся варианти и да избера най-подходящия.
mitkito - помощник
Аз лепило ще си сложа от Loctite но искам и да ги закрепя още повече за по-сигурно.

Тема "Фиксиране на магнити към ротор- предложения" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: