Най - вълнуващия въпрос зимно време.
chungata - специалист
hbogdanov написа:
Предполагам за да има смисъл от тези дупки, трябва да има приток на въздух в помещението за да може да засмуква през тях, а сигурно си уплътнил добре къщата :)
Къщата всъщност е просто апартамент, но съм се постарал с уплътняването :yawinkle: И все пак си мисля, че нЕма начин да нЕма начин да проработи тази системка.. :roll:
joro_vn - специалист
Ами открехни нещо малко - джамче, врата. Дупка пробий някъде.
Камината има нужда да прекарва въздух и да го пуска "преработен" през комина.
Като не влиза отникъде, при загряване на материала вътре се образуват само неизгорели газове.
stiv1961 - майстор
От 1-ви декември съм на село и печката гори почти денонощно. Стъклото не е чистено. В града съм с почти същата печка( за мен това са печки, не камини) и там жената през 10-15 дни чисти стъклото. За мен това е от тягата на комина. Тук, на село къщата е три етажа, аз съм на първия. В града съм на последен- шести етаж. Дървата са смес-дъб и бук като дъба е от м. август а бука ми го докараха в края на ноември.

Прикачен файл

DSCN0185.JPG
zlatko64 - специалист
Може да цапа от един куп неща. Колега, кажи какви дърва гориш, мокри или сухи, като отвориш вратичката на камината пропушва ли, пламъка какъв цвят е...
stiv1961 - майстор
Мишето( дъба) е сух а бука влажен, като гори се чува едно църкане. Пламъка е жълт, личи си от снимката, когато печката е още студена като отворя вратичката пропушва, но като се разгори няма проблеми.
N.Petkov - специалист
Хванах и цаката, прекарахме по празниците 15дни на вилата и имах време за експерименти. Най малко се опушва като при запалване притварям вратата и след пет минути като се темпериа я затварям. Клапата на комина оставям отворена за ьваисетина минути докато се загрее хубаво камерата и тогава я притварям на три четварти, ако я затворя до край се спира горенето и тогава започва да се опушва.
Входящият въздух го затварям чак преди да си легнем, като преди това напълвам камерата с дебели цепеници. Като забелязах че за най чисто изгаряне когато се добавят дърва клапата на комина не трябва да се затваря докато новитв дърв не се загреят и разпалят добре.
И да се похваля в новогодишните студове каминката топлеше много добре къщата и душата :partyman:
zlatko64 - специалист
N.Petkov написа:
Хванах и цаката... :partyman:
Провери има ли процеп м/у стъклото и рамката в горната част, ще е добре и да се видят снимки на опушеното стъкло.
N.Petkov - специалист
Процепи няма аз изрязях в уплътнителния шнур три ивици около сантиметър но в долния край
zlatko64 - специалист
Не. Правилното е да се премахне уплътнителния шнур в горната част на вратата така, че да изглежда като обърнато "П". Трябва да остане процеп около 2-3 мм. Възстанови това което си изрязал долу и опитай това което препоръчвам, а после пиши. Ще има положителен ефект със сигурност, но до каква степен ще покаже практиката.
N.Petkov - специалист
Ok зледващият уикенд ще го наравя ще кача и снимки :-D

Тема "Защо се опушва стъклото на камината" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: