• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 20
Мечтата на всяка домакиня
ZEDYCUS - майстор
Горните две с ниско рамо(покрит кант) долните две със средно рамо(полуоткрит кант) марката, каквато ти хареса. Механизна за чекмеджето- http://www.rosi.bg/teleskopichen-sachme ... -1607.html някакъв такъв.
За вратите с горно отваряне само амортесьори по 80нм по два на врата иначе изкривява. Друг механизъм не ти трябва, освен ако не слагаш някоя от шукариите на Блум, там и панти няма да ти трябват(имаш нужда евентуално от по дебел портфейл). :partyman:
pachosz - специалист
Тези размери на врати: 1045 х 298 какви са? Ще има кант после, нали? Или може би е краен размер с канта, защото ако е без, са много големи тия 298 мм. Ако е с канта е ОК. Аз лично ги намалям с 3 мм, т.е. в случая- 297 с канта. При теб не е важно толкова, и 298 е добре.
maxuel82 - специалист
ZEDYCUS написа:
Горните две с ниско рамо(покрит кант) долните две със средно рамо(полуоткрит кант)
За вратите с горно отваряне само амортесьори по 80нм по два на врата иначе изкривява.:
Говориш за най-горния шкаф :? Значи ще трябват по две панти + два амортесьора :? А за долния шкаф този до фурната предпоалгам с средно рамо :? Малеее това си е цяла наука тия шкафове :sad: изобщо не е лесна работа :partyman: ето така + по два амортесьора

Прикачен файл

kb-04-682x1024.jpg
kb-04-682x1024.jpg (72.44 KиБ) Видяна 1647 пъти
maxuel82 - специалист
pachosz написа:
Тези размери на врати: 1045 х 298 какви са? Ще има кант после, нали?
ДА ! Нали размерите се дават без кант :? После ще има и кантове по 1мм. Казаха че на гланца канта е 1мм.
pachosz - специалист
На долните шкафове и вратата под фурната и 45 сантиметровия са с ниско рамо пантите.
Сега погледнах размерите и на другите врати, явно са краен размер тия цифри, с канта.

Изпреварил си ме... в тоя случай им кажи тия размери да ги направят С канта! иначе няма как да станат. Шкафа ти е 60 см. висок, и няма да има никаква фуга между вратичките. Няма да могат нито да се регулират, нито да се затварят така.
pachosz - специалист
А за пантите - общо горни, долни, всичко ти трябват 6 панти ниско и 2 средно рамо.
Амортисьор над аспиратора няма да се събере. За да са 2 бр. там, ще се наложи и двата да ги сложиш в малкото шкафче отстрани на аспиратора.
По отношение на кантовете- ония размери, които по-горе писахме не бяха за вратички и там канта няма значение. За вратите обаче е важно крайния размер, за това има значение със или без кант са ти размерите. Щото канта в случая ти увеличава размера с 2 мм, а те хич не са малко, при вратите всеки мм. е важен.
Последна промяна от pachosz на чет яну 08, 2015 10:13 pm, променено общо 1 път.
ZEDYCUS - майстор
Винаги при поръчка се дава чистия размер без канта. Него ти сам си смяташ какъв ще е, затова при разкроя на вратите на долния шкаф ти ги дадох в два размера-0,45 и 2мм. Ако се беше усетил можеше да и кажеш на мацката да ти извади по 2мм от размера на вратите при поръчката, щом е от 1мм. Ако е късно за смяна, плати за по още един ряз с последващо кантиране, за следващата поръчка вече ще знаеш. :partyman:
Има и къси амортесьори по 160мм, провери дали ще станат. Ако не става провери това http://www.rosi.bg/mehanizam-za-horizon ... e-761.html
Последна промяна от ZEDYCUS на чет яну 08, 2015 10:17 pm, променено общо 1 път.
pachosz - специалист
ZEDYCUS написа:
Има и къси амортесьори по 160мм, провери дали ще станат.
На 13 см. светло не става никакъв аморт. Само ножица, ама няма да е нужно.
maxuel82 - специалист
Сега вече се обърках (побърках :rolleyes: ) Аз съм дал размерите които сте ми казали и за долния и за горния шкаф ! Размерите които сте ми дали са без кантовете като канта е предвиден :? Тия в" Съливера" предполагам, че им е ясно че размера е без кант :? Да за вратичките избързах и сам си заложих размерите ! Мале как може да съм толкова тъп #-o сега зацепих 298+2мм става 300 колкото е шкафа ! иначе дължината е 1045+2 1047 по 1,5мм ще остане от страна ! Утре като ида да ги взема ще им кажа да ги намалят по 2мм. и пак да ги кантират ! Т.е. да стане 298 с канта !!!
pachosz - специалист
maxuel82 написа:
Сега вече се обърках (побърках :rolleyes: ) Размерите които сте ми дали са без кантовете като канта е предвиден
Точно така, без канта са. При тях милиметър повече или по-малко не е важен в твоя случай.
При вратите обаче не е така. Там както ти писах по-горе е важен всеки милиметър. Накарай ги да ги намалят в по 2 мм. всичките врати, няма да е проблем за тях, нали това им е работата ;)
Аз в долните шкафове не съм участвал, ама като гледам са си ОК :) Губи ми се само една спънка зад фурната 564 на 10-12 см, ама тя не е важна, може и без нея.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 20

Тема "Шкаф на тераса - откъде да започна ???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: