Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Tsilkov - майстор
Вадим Владимиров написа:
Мога да ти докажа, че и при керемичните или бетонните или битумните ще има конденз, ако липсват горните елементи от покривния сандвич.
Естествено че ще има конденз и на керемидите :thumbs: . Като е от кермаика да не би да не става студена. То ако нямаше конденз защо Брамак и Тондах по каталозите си дават само детайли с вентилация. Конденз няма когато правиш покрив над студено и проветрено таванско помещение (т.н. студен покрив).
Фитилчо - майстор
tanosliven написа:
Едно от многото Isolgomma Mustwall дебелина 10mm и цена 1.20м2 около 20Е
FIBRAN ,KNAUF Много фирми произвеждат а ако искаш и по-специално и за дискотеки/клубове .
Незнам закакво са линкове когато ги продават навсякъде :?

Това нещо мога ли да го сложа между ватата и дъсчената обшивка?
Или примерно непосредствено под металните керемиди - между скарата и металните керемиди ...
tanosliven - специалист
Трябва да има разстояние между тях за да изолира правилно ,колкото е възможно да се избягват термомостове.
rumeniak - специалист
Сайта за икономичните къщи е мой но... тази технология така и не я хареса Българския пазар. Сега се занимаваме с декоративни мазилки. Това под ламарината е винил от билборд. В момента е изпълнено така, с гипскартон и вата. Винила и след това ламарината.
Вадим Владимиров - специалист
Ето, ти сам си отговори на въпрса. Винила е за билбордове и покривала за тирове, но не и за покрив! И имаш проблем с влагата отдолу, а не от конденз от ламарината.Защото конденза от ламарината си се стича към улука, а тази влага отдолу я спира винила.
Изчакай по-хубаво време и си преправи покрива. Не е трудно. Само не спомена какъв тип ламарина си сложил. Метални керемиди или LT-ламарина, фалцово скопчана ламарина? И направи една-две снимки.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Представяш ли си колко "балъка" има на този свят, които са изринали една камара пари за да им се чува дъжда!
А ето и предимството на ламарината
Изображение

Изображение
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
stenmark - специалист
Това последното не мога да го разбера.Хиляда фалца или огъвки и какво?Как завършва до тръбата или мълнията/пръта/?Аз съм го направил по по-различен начин и проблем няма.
За да няма повече въпроси.
Изображение
stenmark написа:
Това последното не мога да го разбера.Хиляда фалца или огъвки и какво?Как завършва до тръбата или мълнията/пръта/?Аз съм го направил по по-различен начин и проблем няма.
Малко те забавих.
Изображение

Тема "Покрива!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: