Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Energyx - специалист
ТАП-4 едно време се продаваха в насипно състояние, щото сглобена тежи 230 кг. Свързването обикновено го правеше някой познат жичкаджия. Едната глимка показва когато печката е включена към мрежата, а другата когато контакторът е включен, т.е. режим "нагряване". За това термореле като отвориш дясната врата най-горе в средата или в дясно трябва да има една Г-образна планка, на коята се закрепва, а капилярката със сондата минава под капака към зоната на тухлите. Терморелето се връзва последователно във веригата на бялото ключе и прекъсва оперативната верига на контактора.
На горната схема като гледам клема А е за външно управление на контактора от часовник за нощна тарифа. В общия случай, монтажниците си правеха различни версии на свързване, пък се случваха и повреди и схемите се преработваха. Самите ТАП-4 не са само една модификация.
Иначе цените на тока след 30.12.2013 са 10 ст. нощна и 18 ст. дневна тарифа.
10 ст. е цена по-ниска от природния газ и почти съизмерима с тази на пелетите.
Имам две такива печки и не смятам да ги хвърлям.
shotik - майстор
Студено е , но в стаичката ,където печката е към 17-18 градуса.Живее се ,като при зимни условия,с някоя друга дреха на гърба.
Струва ми се ,че този въздух ,който вентилаторът нагнетява ,не излиза от никъде и се получава като тапа,дали са се разместили парчетата минерална изолация или се е наслоило мъх и други боклуци ,не мога да разбера.Търсих някакви схеми или конструктивни чертежи,но намирам само техн . данни и разни приказки,но нищо съществено .
Та ,ако някой е правил профилактика и знае как са въздуховодите ,нека сподели,защото сега ,както е загряла е невъзможно да се отваря от горещината на тухлите .

Допълвам ,защото съм пропуснал да напиша ,че печката е Ела 3 ,от сиво-сините .
Последна промяна от shotik на пет яну 09, 2015 9:56 am, променено общо 1 път.
Andri01 - майстор
Тези 4Kw печки / бяха кафяви мисля/ нямат вентилатор,топлия въздух излиза през решетките в горната част,а зад тях има клапа. Виж тя в какво състояние е. Клапата се управляваше мисля от горния върток. Имаше и други печки 3Кw предимно св. сини май бяха,те имат вентилатор.
П.С.: "Чукча писател,не читател"... Сега прегледах по горе темата,там даже има и снимка на една 3Кw отворена отстрани. И тези неща дето ги писах,също ги има. Уффф,пак не улучих Америката,да я открия :( :?
Salvador - специалист
Ползвам тази тема като най-скоро активна, да попитам-тези печки по какъв начин са транспортирани едно време???
Проблемът ми е в това, че трябва да изхвърля две такива-една кафява и една синя. Кафявата е на тавана, синята в апартамента.Стара кооперация, 4 етажа, без асансьор. Изобщо не ми го побира акъла като как са стигнали там, където се намират в момента. Пробвах да преместя синята- няма мърдане-грубо я оценявам на над 200 килограма, сглобена е от някаква абсурдно тънка ламарина, хваната с винтчета-никакъв начин да издържи местене и товарене. Разглобени ли са доставяни, как са се случвали нещата? Един познат се нави да вземе синята, да се топлел с нея, ама...това нещо ако се разглоби, силно ме съмнява да може да се сглоби пак. Не предполагах, че е толкова тежка.....
Evgeniy - майстор
Винтчетата се развиват и се транспортира тухла по тухла. Внимавай с нагревателите между тухлите.
n.ganev - майстор
+10 :) . Абе гърбене си е :cool: .
Salvador - специалист
Ясно. Бай Мангал пак ще има да яде баница...
Благодаря за отговорите.
n.ganev - майстор
Salvador написа:
Един познат се нави да вземе синята, да се топлел с нея, ама...
Оттървай се по-бързо и ДА МУ Е ЧЕСТИТА :lol: .

Тема "Колко киловата на час харчи акумолираща печка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: