• 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 33
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Вадим Владимиров - специалист
boqnkov написа:
.......................................... До момента ми харесва майсторите как работят, но ще ми е интересно и да чуя нещо от форума.
И какво стана с майсторите? :)
Фитилчо - майстор
Вадим Владимиров написа:
boqnkov написа:
.......................................... До момента ми харесва майсторите как работят, но ще ми е интересно и да чуя нещо от форума.
И какво стана с майсторите? :)
Запразнили са по дългичко така, явно :wink:
boqnkov - специалист
Ей страшни интриги сте... :-D Майсторите не са спирали. Все още ми харесва как работят. Просто още в началото си ми казаха, че не могат да слагат улуци и обшивки професионално. Скоро ще им идва реда и затова питам. Другата седмица живот и здраве почват с керемидите.
boqnkov - специалист
Ето и снимките на въпросната козирка: Не знам дали не е много малка за трискатна "шапка". Очаквам идеи и предложения относно визията на козирката.

Прикачен файл

za forum 2.jpg

Прикачен файл

za forum.jpg
Tsilkov - майстор
Според мен е малка. Аз бих я оформил като плосък покрив с битумна изоалция (вероятно дори мазана) и едностранен улук.
Svetoslavoff1 - майстор
Ако е лошо изложението на тая врата с козирката май ще правиш някакво преходно помещение. Дано да греша. По-нагоре видях, че е почти чист изток. Не знам как духа от там при вас зимата.
Едноскатен остъклен(плъзгаща догр.) навес с вход от паркомястото? :? Тогава и козирка не ти трябва.
gechev - специалист
Козирката е стратегическа. Предоставя лесен път за бягство от прозореца на втория етаж. :lol: Ако ще има зетьове де.
stenmark - специалист
Защо си се вкарал в такъв филм да лееш плоча и т.н.Моята къща е горе долу същата но е на един етаж.Покрива е двускатен и т.н.Имаш греда/бетонен пояс/ впоследствие можеш да си направиш обикновена дървена конструкция .
boqnkov - специалист
В Пловдив духа от запад. Хич не ми е красиво на нови къщи да се правят остъклени аквариуми от дограма на входа. Ами излях плоча защото така реших. Козирката е точно 1/2 м. Мисля, че ще се получи с трискатна шапка. Виждам го като пирамида, чиито връх е на фасадата на къщата. Първо се изолира козирката и част от фасадата с 10см стиропор(за да няма после двойна работа по разкриване на шапката). Мисля, че ще е по - красиво с керамични керемиди от колкото с битумни.
P.S. Сори за разочарованието, че майсторите не са ме зарязали.
Tsilkov - майстор
boqnkov написа:
Мисля, че ще е по - красиво с керамични керемиди от колкото с битумни.
Ако имаш предвид моето мнение - аз нямам предвид битумни керемиди, а хидроизолация за плосък покрив( впрочем даже по-добре с фалцова ламарина) която не се вижда. Иначе ако ще го правиш скатно и горе си с керемиди - задължително и на козирката с керемиди. Имай предвид обаче че на тоя размер до билото ще имаш има няма 3 керемиди и тая пирамида която си я представяш геометрично , на практика ще е само от срязани керемиди, капаци и т.н. Помисли го добре да не стане някое "недоразумение". Иначе относно ветробрана предполагам вътре имаш антре + хубава входна врата и нещата ще са ОК.
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 33

Тема "Строителство на къща - стъпка по стъпка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: