Монтаж, топло и звукоизолации.
kol-4o - специалист
Здравейте!Предстои поставяне на дограма на терасата(понеже е на 1 етаж-примамливо за братята катерачи!!!).Проблема както винаги-съседите,съгласни са,но да не се цапа от към тях!!!!!Мисля преградата да е от водоустойчив шпертплат,към нас -ютонг 5 см.Та въпроса с какво да залепя ютонга към шпертплата?Ще се помъча да сложа на всяко блокче по 2 види,ама преди всичко залепването,така,че помагайте!!! :sad:
masterval - майстор
Поне 10 см зидай, и вкарай няколко пръчки арматура - Все на някой ще му се наложи да монтира простир или шкафче, затова трябва да е яко.
А щом комшиите искат да им е чисто: Закрепи гипсокартон максимално чисто, след това откъм теб си иззидай стеничката, Ще им е чисто доста време, ако ме разбираш :-D
kol-4o - специалист
Притеснява ме гипсокартона,откъм съседите е открито-дъжд,сняг,влага,за това и се ориентирах към шпертплата и питах за залепването!В съседите се спука тръба и гипсокартона(сложен вместо мазилка)се разпадна за наш ужас.Съвета за 10 см ютонг е полезен.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Смешен проблем.
Зидането с итонг си е бърза и чиста работа. Веднага щом приключиш със зидането, минаваш откъм комшиите с кофа от лепилото и го шпакловаш. Без проблем слагаш и армировка. На другия ден, ако искат им го минаваш с латекс и готово. Откъм съседите е два пъти по половин час работа и то чиста!
masterval - майстор
"откъм съседите е открито-дъжд,сняг,влага,за това и се ориентирах към шпертплата"
kol-4o, точно това имах предвид, когато писах "Ще им е чисто доста време, ако ме разбираш Very Happy"
Под доста време разбирам доста дни, ако е с шпертплат - доста месеци. Но дотук :-D , нали искат сега да им е чисто? Много съм гаден :cry: :cry: :cry: . За армирането. Не стана ясно, от пода на обща тераса ли искаш стеничка или отгоре върху съществуваща преграда, например бетонна (ако си в панелка) В раздел "Итонг" на форума има дори снимки за трикове при такова надзиждане.
И не разбрах, какво е "на всяко блокче по 2 види", какво имаш предвид?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
"на всяко блокче по 2 види", какво имаш предвид?
Да хване шперплата за итонга....
kol-4o - специалист
Изглежда на специалистите въпроса е по детски смешен,но никой по-специален не отговори за лепенето на ютонг към шпертплат,явно не се е налагало.Колкото до съседите,щом съм избрал този вариант(който е по сложен)значи имам нещо в предвид,тук не му е мястот да го разисквам.Просто имам конкретен въпрос.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
kol-4o написа:
Изглежда на специалистите въпроса е по детски смешен,но никой по-специален не отговори за лепенето на ютонг към шпертплат,явно не се е налагало.Колкото до съседите,щом съм избрал този вариант(който е по сложен)значи имам нещо в предвид,тук не му е мястот да го разисквам.Просто имам конкретен въпрос.
Ами не можеш да залепиш ИИИИИИИтонг за шперплат.
Щом чак толкова държиш на шперплата, го монтирай самостоятелно и си зидай до него. Имай предвид, че итонг трябва да се измаже задължително отвсякъде.
Ако все пак не си съвсем твърд в убеждението си, че имаш единственото и вярно решение, мръдни с едното ухо, ще помислим за теб.
kol-4o - специалист
Значи долу горе съм на прав път.Ще закрепя първо шперплата(с профили за стената и тавана,а към парапета с болтове).Блокчетата итонг(не като мене ютонг) към него с теракол изцяло намазани от едната страна,притискане-все едно е измазано и от зад,би трябвало да се получи.Знам,че е настандартно,но както казах ще сложа и по две види на блокче(не се смейте-вържи попа да е мирно селото).Трябва ли да сложа винкел от страни на стената?Ужас-затрих начертаното!! :cry:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Супер си!
Винкел? И шперплата и итонга ще трябва да ги укрепиш към стената. Ако винкел ти върши тая работа... ама май няма нужда и смисъл.
Проблемът със шперплата - като се скапе някой дъждовен ден и ще ти посъсипе зидарийката.
И още нещичко. Милите комшии ще рекат да забият някой гвоздей в шперплата и хем няма да им е лесно, хем така ще блъскат по стената, че ...
Що не се пробваш мило и кротко, нали всичко е уговорено, да иззидаш, да шпакловаш и меко да питаш да им го белосаш ли или да монтираш шперплата, а.

Тема "Преградна стена на тераса(между съседи)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: