Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
man_un - напреднал
До автора на темата, може да се е отказал от тази къща, но ако е решил да се мести моя съвет е когато се договаря да е с адвокат и да се уточнява всичко кое как да е довършено и т.н. Ако не сумата която му излиза умножава по 2 и се получава горе-долу реален резултат, а може и да остане някой лев. За съжаление една къща цял живот иска още и още, когато ми го казваха не вярвах, но сега се убедих.
legionerabg - помощник
не съм се отказал.Напролет предстоят разговори да видим дали ще е даде на таз цена която сме говорили(дано не се отметне)ако станат нещата на моята жена баща и е намерил човек който да дойде и да погледне да измислим варианти.Ако не станат нещата здраве да е.Седам пия една две бири и живота продължава.Продължаваме да търсим други къши
VLADO66 - майстор
Изпадат оферти,стига да има търпение.Все още купувача е цар,така да се каже.Преди време ми изпадна страхотна оферта за къща в едно чудно етрополско село-само обувам пантофите,всичко реновирано,ама жинътъ ме разубеди.
rumeniak - специалист
Ако купувате стара къща защото ви влече към ретро стила - окей. Но ако я купувате защото е по евтино - просто забрави! До сега не съм срещнал случай в който човек да си е купил стара къща и да не е съжалил поне 3 пъти! 100% ще се намерят и такива които не съжаляват, но те просто не искат да си признаят :) С парите които ще дадеш за къщата и тези за ремонта ще си построиш къща за чудо и приказ. Старото си е старо, баба в нови дрешки. Нашата къща материалите излязоха около 15000. Труда е изцяло от нас. къщата е 48 кв и има две детски стаи на два етажа :) баня и тоалетна 4 кв.м. една голяма стая 3 в едно, кухня трапезария и хол. Спим на втори полуетаж. С малко повече четене и смелост ще имаш това което искаш.
ZMeyGorianin - майстор
rumeniak написа:
До сега не съм срещнал случай в който човек да си е купил стара къща и да не е съжалил поне 3 пъти!
Има, има...Моята я купих за 1100 US$ през 1995 г. в този вид горе-долу:
Прикачен файл:
Cam000061.jpg
Преди
Cam000061.jpg (51.35 KиБ) Видяна 2292 пъти
Сега, след вложени към 30000 лв. за ремонт на покрив, стаи, изцяло променен първи етаж /с копаене 50см. на 30м2 за височина на помещението, бетон, замаска, теракот, дървени тавани/ , огради, баня, беседка с охранителни щори, помощно помещение, дограми, улуци, нови Ел. и ВиК, дренаж на северна стена и много още подробности, които не пиша, че става дълго изглежда така:
Прикачен файл:
DSC00719.JPG
Беседката
DSC00719.JPG (73.87 KиБ) Видяна 2292 пъти
Прикачен файл:
DSC00718.JPG
DSC00718.JPG (63.03 KиБ) Видяна 2292 пъти
Прикачен файл:
10264164_700137076699601_8268316022494284458_o.jpg Къщата, все още без улуци
Прикачен файл:
980412_700137123366263_3382813472698866936_o.jpg Дворът
forski - специалист