• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Johny - майстор
На дъното се намира един джъмпер и до него пише CMOS.
Почти на всички съвpеменни системни платки около батерията има джъмпер за ресет-ване на CMOS-паметта (обикновенно - 4 контакта, ноpмално положение - 2-3, ресет - 1-2 или 3-4; понякога - 3 или 2 контакта).
Ето ти и клип: http://youtu.be/Pdp_L5IxaNI
Ако не го откриеш, напиши модела на дъното, за да го видим къде е.
nikolovvd - майстор
cvettomirr написа:
Гледах в биоса напреженията ги има ...
Това че ги има още нищо не означава. В един момент може да показва 3.23, а след 1-2 минути да падне на 3.05. Наблюдавай ги поне 5 минути.
Измери ги на буксата с някакъв уред или вземи от някой захранване за проба.
petromaniq - специалист
За някои кондензаторите са стотинки, ама труда и после пак .... по-добре ново захранване или дъно. Проблема може да е и в южния мост... :?:Пък и що за глупости какво общо има биос часовника с настройките?
ArturDent - Почти Безобиден
petromaniq написа:
За някои кондензаторите са стотинки, ама труда и после пак .... по-добре ново захранване или дъно. Проблема може да е и в южния мост... :?:Пък и що за глупости какво общо има биос часовника с настройките?
Е що пък да не е в северния мост?
Сигурен ли си че е с южен мост?!
И часовника... е индикация за скапана батерия...и загубени настройки.
А и доста от софтуера се влияе от датата... например за да открие последния драйвер.

На единия ми лаптоп, например, ако датата не вярна WiFi не работи...
... а, антивирусната направо полудява.
MamaMy - майстор
А смени ли пастата на процесора? Същите симптоми има и при прегряване поради лош контакт между процесора и радиатора. Това с датата е втори проблем и се наслагва на първия. Цяла седмица ми идват подобни. Уж правена профилактика, но поради желание за икономия и стремеж към направи си сам, недоправена. Духали вентилаторите с компресор, но не сваляли радиаторите. Не почистили контактите на памети и видеокарти. Не отваряли захранването. Не гледали за надути кондензатори и студени спойки в горещите зони. Пропуснати основни неща. По тези причини не желая да чуя за кола която собственика си я е поддържал сам. Май и най-лошия сервиз е по-добър в случаи като тези.
  • 1
  • 2

Тема "Имам проблем с компютъра и не знам как да го реша" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: