• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 28
Всички имаме коли, нали ?
stiv1961 - майстор
thinkpad написа:
Въпроса е, че е студено и разтягам локуми. Не ми се стои вънка сега. Исках и да чуя мнението на други "отявлени" форумци.
Ми тъй кажи де, хората ти обясниха начините, ти твоята си знаеш :sad: . Във фейса има едни групи, избирай:
https://www.facebook.com/pages/%D0%90%D ... 24?fref=ts

https://www.facebook.com/pages/%D0%90%D ... 47?fref=ts
Там може да разтягаш локуми колкото си искаш, тук хората са сериозни и не им е до твоите глупости [-X
thinkpad - майстор
stiv1961 написа:
Ми тъй кажи де, хората ти обясниха начините, ти твоята си знаеш
Стив, не е въпрос до глупости, просто исках да чуя още мнения по въпроса. Един ми вика - усуквай и изолир, другият вика - ти си глупак, че искаш да ползваш кабелни обувки, ми не запояваш и то специален кабел, дето никъде го няма. Как да го разбирам това? Много хора, но някои по-теоретично говорят, отколкото практически.
Това за локума го възприеми като шега. Ако тук не е форум на буквалисти, разбира се.
Още повече - Помолих за нещо по-лесно, по-възможност не много по-скъпо и по-разумно откъм време. Тишина. Ами искам да стане по-лесно, отколкото искам да го реализирам аз, ако може. За това и поставих темата тук.
ТОЕСТ темата не я създадох да търся някой да ми трие сол на главата, а как да направя още по-мързеливо дадено нещо - с по-малко усилия и повече пиене на кафе. А пък то само кусури се търсят. Общо взето се получи - купи си топ кабел по поръчка(защото нещо срещам трудности в намирането на този вид) или дай 50лв гориво да обиколиш моргите, където някой ще се смили да ти даде парче кабел(защото те на парче не продават, питал съм няколко, да не говорим колко скъпо продават), запоявай като изоглавен в студа или си е*и мамата.
stoian64 - специалист
thinkpad написа:
stiv1961 написа:
Ми тъй кажи де, хората ти обясниха начините, ти твоята си знаеш
Стив, не е въпрос до глупости, просто исках да чуя още мнения по въпроса. Един ми вика - усуквай и изолир, другият вика - ти си глупак, че искаш да ползваш кабелни обувки, ми не запояваш и то специален кабел, дето никъде го няма. Как да го разбирам това? Много хора, но някои по-теоретично говорят, отколкото практически.
Не се учудвай-форумът е български! :rolleyes:
thinkpad - майстор
stoian64 написа:
Не се учудвай-форумът е български!
Понеже това е форум "Направи сам", очаквах "изпробвани решения". Не просто критики. То с дрелка и зеге и аз не знаех, че мога да пробия дупка за брава във врата(и не е по теория правилно), но всъщност се получи.
hidrazin - майстор
kr1100 написа:
Хидразине нес тава с муфа - късат се веднага след буксата на около 2см след нея. Целия сноп е наврян в 1 гофра , а куплунга се фиксира към този на колонката със завъртане.....
Не знам как е направено при този модел. Той ако искаше читав отговор да беше сложил снимка. Няма да мятам боб я?
gogo7777 написа:
С тия муфи нищо няма да направи. Снопа ще стане много дебел :wink: . Аз като казах спайка, бях съвсем сериозен :) , ама всеки си знае.
Щял да стане дебел... Ми що, както иска да го прави с кабелни обувки да не би да стане по-тънко?
И то с какви кабелни обувки - ПОМЕДНЕНИ !!! Предполагам от най-йофтините - помеднено желязо. Колко ще изкара преди да ръждяса?
А спайка на многожичен - [-X . Еле пък точно там.
В края на краищата аз даже не разбрах къде ще е снаждането - във вратата, в колонката или в маншона между вратата и колонката. :?
Той както обяснява че щял да слага кабелни обувки си мислех че ще е във вратата.
Ама то много трудно да сложи някоя снимка!
:partyman:
stiv1961 - майстор
stoian64 написа:
Не се учудвай-форумът е български! :rolleyes:
Какъвто и да форума при изявлението, че разтяга локуми във всеки форум ще го отсвирят. От мен акъл- режеш, усукваш( не знам спайка ли, какво му викат), изолираш с ПВЦ лента и накрая целия сноп пак с лентата( 3М). Нека аз съм глупака сега :-D
gogo7777 - майстор
За сега глупаците сме само трима :-D .
hidrazin - майстор
gogo7777 написа:
За сега глупаците сме само трима :-D .
А де го Доньо Донев? :? :shock:
kr1100 - майстор
hidrazin написа:
kr1100 написа:
Хидразине нес тава с муфа - късат се веднага след буксата на около 2см след нея. Целия сноп е наврян в 1 гофра , а куплунга се фиксира към този на колонката със завъртане.....
В края на краищата аз даже не разбрах къде ще е снаждането - във вратата, в колонката или в маншона между вратата и колонката. :?
Пиша от опит .Правих задните преди почти 3г, тази есен капака ,ама капака е песен режеш в колонката, режеш в капака .Снадката е цяла и няма спойки /снаждания в мястото на прегъване/.
Вратите са шибани.Женската част на куплунзите са монторани в колонките , следва мъжката част и след нея на около 2-3 см е проблематичното място с прегъването. Да изкараш здраво прео от мъжкия куплунг - абсурд - или се чупи перото, в по-добрия слуачй законтрящия издатък.Освен това перата се калайдисват абсолютно трудно дори и с флюс.АЗ го правих : веднага след мъжката заголване на около 1см макс. ,нов проводник ,2 та калайдисани и осукани и споени, отгоре термо шлаух. Оправи ги в снопа да не вървят със осукване , а да са прави.Снаждането във вратата няма проблем - правил съм го след споменатат скоба.Отгоре на всичко и маншона се нанизва трудно.
Тинките е тръгнал по трудния начин , ама както хвали Форд се наниза на творенията на Форд :-D :-D :-D
П.П. "Понеже това е форум "Направи сам", очаквах "изпробвани решения"." Ами като си чел у другия форум , моите решения са изпробвани.
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
В края на краищата аз даже не разбрах къде ще е снаждането - във вратата, в колонката или в маншона между вратата и колонката. :? Той както обяснява че щял да слага кабелни обувки си мислех че ще е във вратата. Ама то много трудно да сложи някоя снимка!
Представи си маншона между врата и колонката. Сега си представи кабелите, които излизат от вратата, влизат в маншона, отиват към буксата на колонката. Тези кабели, заедно с буксата ще ги изрежа до вътре в самата врата. Ще ги сменя с чисто нови проводници и ще сложа кабелни обувки, които няма да са в маншона. От едната страна ще бъдат във вратата, от другата страна в колонката, фиксирани по такъв начин, че няма да се подлагат на гънене.
Кабелните обувки дали са медни, медни сплави или помеднени не знам. Не са от най-евтините. 120 обувки ми излязоха над 12лв. Имам запас от 400 обувки в момента от всякакъв размер. Ако можеш да ползваш Гугъл, можеш да видиш как вървят кабелите.
kr1100 написа:
.АЗ го правих : веднага след мъжката заголване на около 1см макс. ,нов проводник ,2 та калайдисани и осукани и споени, отгоре термо шлаух. Оправи ги в снопа да не вървят със осукване , а да са прави
KR, твоето реше ние го приложих. Свързах и запоих прекъснатите. Обаче се оказа, че самата букса не прави добра връзка и при бутване работи, после пак спира. Омръзна ми да се занимавам и имам намерение да изрежа буксата и да я сменя с директна връзка. Не знам Форд да са правили инсталацията на VW.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 28

Тема "Побърква ме на VW ел-а!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: