• 1
  • 2
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
mrdds - специалист
Здравейте,засърбяха ме ръцете и реших да превърна мазето си от боклучарник за всякакви ненужни вещи в мъжка стая с бюро,шкафчета и подредени инструменти.Днес изхвърлих 2 багажника вехтории трупани с години и утре захващам ремонта.Имам няколко предварителни въпроса,на които съм сигурен ще намеря отговори тук.
Мазето е сухо и топло,но е оставено на тухла без замазки.По стените ще сложа картон на топки.
Пода е на бетонна плоча-грапав и крив.Трябва му гладка замазка,но не знам какво да ползвам.Цимент и хоросан в какво количество?
Или друга комбинация на материали?
Трябва да стане тънка здрава и гладка замазка,върху нея няма да има друго покритие.
big_death - специалист
Замазка 3:1 пясък цимент , ако ще е тънка може и да армираш !
рашкета - специалист
Браво, харесва ми идеята.Обаче съдейки от написаното, ако се опиташ да направиш сам замазката ще се получи едно нищо.
Първо ти трябва нивелация която ще реши дали ще е "тънко", за здравината ти препоръчвам цимент(Девня зелен)+ пясък (жълт мит) 1/4,...............плета,майки.............не бъркай разтвора рядък и дричкосвай.
Ако си разбрал, добре.Ако не......викай помощ....
Успех. :drinkers:
mrdds - специалист
Благодаря момчета за бързите отговори.
Не съм слагал нивелир още,но не ми е важно да бъде идеално нивелиран пода.По скоро гладък и здрав,да не се рони от краката на стол.Нужно ли е да армирам с мрежа?
Все си представям,че ще го заглаждам с маламашка и пердашка на дебелина най много до сантиметър.
big_death - специалист
Ако е до сантиметър , ситен пясък с цимент 2:1 и си свиркаш :)
рашкета - специалист
Да, да......това ще се отлепи и начупи за отрицателно време.

А това за нивелацията го помисли?????? Да не ти се клатят столове,маси и рафтове???Абе може да ползваш и клинове или трикраки столове....ха хах хах
big_death - специалист
Ей колега, ама аз като казах 2:1 пясък с цимент, да не забравиш да сложиш и вода и разтвора да ти бъде по редичък и дето се вика само разливай с пердашката !!! Нека колегата си ги приказва че ще се отлепи като е на плоча . Аз съм го правил тоя филм на външна плоча на гараж преди 20 години когато нямаше толкова техника и ми пресякоха плочата на 3 места от по 1, 2 часа и после дори и мокрено при свръзките пак при валеж минаваше вода . Та тогава мислих и един мой чичо майстор Бог да прости ми даде тоя акъл и до ден днешен не се е отлепило като се има в предвид че е по тънко и от сантиметър сигурно . Затова моето мнение е че няма да се отлепи при това положение . Не казвам че е грешно което казва колегата , а и не е за пренебрегване да извикаш някой приятел , който е правил замазки да направиш една хубава нивелирана замазка с 3:1 , ако ще и да е без армировка , ама да е поне 4 см. дебела , и след време да си кажеш :"Ей добре че ме посъветваха , та сега да не правя двойна работа " ! А и както сега е мъжка тая стая , не се знае след време каква може да стане ! :) Успех колега и :partyman:
mrdds - специалист
Здравейте,
половината част е циментирана.
Изображение
Използвах фин пясък и цимент 3:1 с повече водица и се заглади лесно с мистрията след като издърпах с остър мастар материала.На места стана много тънко почти прозира плочата,на други стана по 2см.Все пак нивелирах пода.
Другата неделя ще продължа със стените.Смятам да завърша нацяло първо едната половина от стаичката,след което да преместя багажа в нея и да продължа . Плана за следващата неделя е да налепя картона по стените в празната половина.
Ще поствам снимки поетапно.
Благодаря за мненията,може да давате и други съвети за оптимизиране на работата.
Andri01 - майстор
А диванчето,дето го харесва комшийката? Намери ли му място? :?
big_death - специалист
Бомба е станало . Давай смело , то на груб строеж няма какво толкова да объркаш :) Нали все пак е мъжката стая :) :partyman:Ще му намери и на него място, ама първо да напляска картона :)
  • 1
  • 2

Тема "мазе-тип мъжката стаичка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: