• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Буферен съд,според киловатите на котела-1000л,ок 1300лв.
Трипътен смесителен вентил 90лв.
Задвижка за вентила 200лв.
Контролер за задвижката /може и термостат за 20/ 200лв. Има и за ок.100,поморийски са.
Помпа за радиаторният кръг 176лв.
До тук са почти 2000,като с тръби,колена,кранове и още каквото забравям,ще ги надхвърли.
Една качествена топлоизолация , на етаж от къща 100кв.м ,ще надхвърли горната цифра двойно.
Топлоизолацията,освен,че е по скъпа,ще задълбочи проблема при отопление със сегашната инсталация.
Цените са по скорошни спомени и известен опит,сравнително малък.
Аз бих си оптимизирал отоплителната инсталация,но това е въпрос на лична преценка.
viewtopic.php?f=10&t=43892
Тази тема съм я чел поне три пъти цялата и безброй пъти първите няколко страници.
Christo - майстор
Имам познат, който си беше купил Атмос от Ерато. Вързан като печка, без нищо около него, само с циркулационна помпа. Естествено, никога не е имало пиролиза и от котела капеше чернилка. За 3-4 години котелът се проби. Човекът обвини баща си, че не знаел как да го пали. Сега си е купил същия котел, нищо не е направил по инсталацията, чакам да видя кой ще е следващият виновен. Схемите от сайта им не са глезотии. Ако няма контрол на температурата на връщащата вода и буфер просто котелът няма да работи както трябва и това е. В Германия изрично искат буфер 55 литра на киловат мощност.
genzlat - специалист
Добре момчета, запознат съм със всичко това което казвате, но към днешна дата е неосъществимо, а и не се знае колко живот му е останал на този котел за да се наливат още средства около него, в друг аспект до 4-5 сезона идеята е да се смени това жилище с нещо по малко по на село, за да се избяга от градската мръсотия и шум!

Пуснал съм тази тема, защото има явно неща които ми убягват и са в явно противоречие с нормалната логика и предписаните правила и норми,като например въпроса за комина, който е станал почти колкото цигара, но измуква и последната искрица жар и след това като дозаредиш котела, той умира и не иска да тръгне, само тлее!

Този казус/според изчетеното дотук/ се решава с построяването на нов комин, НО иска много средства, главоболия със съседите , общината и др., което си е пак много средства......
  • 1
  • 2

Тема "АТМОС ПРЕПРАТКИ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: