• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Мечтата на всяка домакиня
pecito82 - помощник
kristiqni- Един съвет от мен: Смени мястото на пералнята и хладилника, така ще спечелиш с голям плот на мивката, понеже пералнята е нисля и ще мине по плота, а и приемам че мръсния канал е до мивката кам който трябва и да включиш и пералнята, а фурната си я сложи горе в ляво кадето ти е котлона така няма да се носят миризми от всякаде а и ще има повече място за микровълновата и може да имаш повече шкавчета в кухненския бюфет. А кадето ти е триъгълното шкавче може да си сложиш съдомиалнята и пак да остане малко място за шкавче. Кажи какво мислиш по въпроса!!!
kristiqni - специалист
Пералнята ще я изнесем до банята.
Проблем е и стената вдясно на вратата понеже граничи с банята и дебелината и е 7см.-каква тежест на горните шкафове ще понесе?
По стената на кумина ще минават тръби за локалното парно,чиито котел е на терасата.
Ето един вид,който обмисляме.Имам и други скици с поглед отпред,но по-късно ще ги очертая за да си личат :razz: и ще ги кача.
Мерси за предложенията и критиката-и тя е нещо!

Изображение
Последна промяна от kristiqni на пон май 05, 2008 5:48 pm, променено общо 1 път.
kristiqni написа:
Като влизаш в стаята веднага отдясно ще бъде мивката и хладилника с фр.,а на дясната стена на стаята ще бъдат микровълновата и вградената фурна.
На терасата отдясно ще е камината-отплителен котел-ние сме с локално парно,а в ляво ще бъдат аспиратора със плота за вграждане- газ и ток. и газовата бутилка отдолу под тях.
Тази чупка на стаята 35/100 е кумин! Фризера няма да го оставяме,няма място за него и ще го пратим при свекито.евентуално трябва да предвидим шкаф за съдомиялна,която ще си купим по-късно. Друго .... неизяснено... а и контактите са на плота-до мивката ще има два и до микровълновата 2, ключа на лампите е до вратата вдясно.

На този чертеж на мястото на печката е камина при нас,на мястото на хладилника е плот-газ+ток и аспиратора,до кухненската мивка ще е хладилника,а в кухненският бюфет ще бъдат фурната и микровълновата. Какво пропуснах?
joy4j - специалист
kristiqni, би ли ми казала с коя програма си направихте кухнята, аз все не мога да попадна на такава, която да е лесна да успея да я сваля. и аз пуснях молба за съвети за кухнята, но и на мен не ми е отговорил никой:). благодаря ти !
Радост
pavkatay - майстор
по отношение на идеята да си направите сами кухня мога да ви кажа, че миналото лято брат ми направи такова нещо. стана невероятно. аз бях скептично настроен в началото,защото брат ми е даскал и повече го бива с главата отколкото с ръцете, но той цял месец ходи с един фотоапарат и рулетка по мебелните магазини и успя да си направи разкошна кухня срещу скромната сума от около500лв. между другото фирмите подготвят всички елементи до състояние за сглобяване. в заключение ще ви кажа , че това лято ми предстои ремонт и смятам аз също да си измайсторя кухнята.
kristiqni - специалист
joy4j това подреждане на мебелите аз го мислих според малкият избор,който имаме.Правихме проект с Икеа, но там всичко е по стандарт-имам предвид шкафчетата без знaчeние горни и долни,а при нас всичко се разминава със стандарта :-D
Ето линк за сваляне на програмата,ако нямаш там регистрация ще трябва да си направиш.
http://www.download.bg/index.php?cls=pr ... &id=438862

Тази програма Ално е по-добра,но има изисквания към компютъра и може след инсталация да не ти тръгне.
http://www.download.bg/index.php?cls=pr ... t&id=30709
Успех!

pavkatay мерси! вдъхна ми кураж! :) И по нашите сметки след разкрояване материалите би трябвало да ни дойдат не повече от 600-700лв. Доста различно от 2000лв, които искат фирмите.

Знаех си,че има нещо нередно в тази дума :-D todorix това ти е първото мнение,така ли? браво :)
Последна промяна от kristiqni на вт апр 08, 2008 7:51 pm, променено общо 1 път.
Бола - специалист
Ако не бързаш,ще ти направя проект и разкрой след сряда(за съжаление,така излъгах един съфорумец преди време,защото почнах работа ,и времето въобще не стига....та ако се отнеса и забравя,пиши на лични да ме подсетиш..........)
kristiqni - специалист
Еха за малко да си помисля, че аз съм го писала :lol: а всичко в стаята ясно ли ти е? То толкова неграмотно направено :lol:

Ще чакам и номера на банковата сметка,може и кръчмарската :)
Последна промяна от kristiqni на пон май 05, 2008 5:50 pm, променено общо 1 път.
shadowman - майстор
Аз само ще ви кажа да внимавате с разкроите, защото ако не си се занимавал с това нещо все някъде ще направиш грешка и после ще ходи да се реже пак и мъките започват. Аз правя разкрои 7-8 години и се бъркам.
kristiqni - специалист
И мен това ме притеснява и се надявам грешките да са в плюс за да може да се правят корекции.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Може ли някой да помогне,като проектира кухня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: