Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Стефан - майстор
Както каза по-горе Masteradmin, десет човека = 10 различни мнения. Всяко нещо си има плюсове и минуси. Искам да изразя едно предупреждение. Става въпрос за паркет / дъбов, буков, или от друга твърда дървесина /.
Масивно, стабилно, красиво. Нооооооо...... Имам познат, който е с паркет във всички стаи. Преди няколко години, съседката му отгоре, понеже била спряла водата, не усетила кога е тръгнала. И е станало наводнение. Имате ли представа какво беше станало - Хималаи. Е, след време изсъхна, но неравностите останаха. Така, че мислете предварително!!!
deer - специалист
е то и ламинат и мокет и корк и................... при такава ситуация ще отиде на ...........
така , че , не може никога да се застраховаш за всичко.

deer е незнам майна, освен да измислим специално за теб неква настилка-друго не се сещам, да'ге:).

е няма лошо, ако може и без пари ;)
Osiris - специалист
Аз не съм пробвал ама да питам ако се сложи ламинат на скара с вата примерно и върху ватата между самата скара се пусне тръба за водно подово дали няма да се получи добра комбинация :?
Стефан - майстор
Интересно като замисъл, но се усложнява и ще бъде трудно за изпълнение. Трябва ламината да е достатъчно дебел, за да не пролети надолу някой крак на спалня, маса, стол и т.н. в междината между скарата. Горния край на скарата трябва да е много добре изравнена. Помислете на кое място ще се сложи меката подложка, за да не се смачка/ поради вече по-малката опорна площ/ и да не се появи скърцане.
masterdesign - напреднал
deer, ми ако сложиш изолация на вече наличния ти паркет???, ако ти е готин, нали само каза че ти било студено.........а щто се отнася за безплатната нова подова настилка - немаш грижи измислям я, ма ша требе да и станеш рекламно лице :wink:
deer - специалист
имам дървен паркет в сегашното ми жилища , което е на родителите ми и наистина е много красиво........
а всичките ми въпроси в този форум са насочени към моя нов апартамент , който започвам да оправям като се затопли времето, зааащото е само на груба мазилка , ал.дограма и блиндирана врата.

май като преценя всички мнения за и против , пак си се връщам на първото ми желание, ламинат, ще сложа вата и отгоре ще си нареждам :) и да се надяваме , че няма да има проблеми.

за да не пускам още една тема , казвам , че никой не ми е наложил мнението си и ........ правя това което искам , и се надявам да излезе най-добро
Последна промяна от deer на ср яну 25, 2006 11:51 am, променено общо 1 път.
masterdesign - напреднал
тук никой не се опитва да налага мнение, а само изказва - все пак ти си решаваш. Успех
onion - специалист
да кажа и аз какво мисля да правя с новото хАпартаментъ - мислим да тургам един ламинатЪ на пода на стаите (всите) и само у куФнята и коридорЪ да слагам гранитогрес ... те така съм го измислил ... па квото стане ...
homealone - специалист
бях стигнал до подобна идея (теракот + гранитогрес)
но вчера нях в бриколаж и видях на какво прилича теракота сложен за мостра
разминаване между дъските, тук-там чукнато
незнам дали винаги е така
и като чух колко майстори ще ми трябват докато приключи всичко
и реших че най-добрия вариант е
ламиниран паркет + гранитогрес

Код: Избери всички

Ламиниран паркет
KRONOSPAN
8mm./HDF основа

клас 32/АС4
CLICK система
В пакет: 1,96 кв.м.
Цена за пакет: 44,95 лв.
22.93 лв./кв.м.

Country Алпи
Кънтри бук алпийски

Цени с ДДС

Трябва и подложка за паркет
0,50 лв./м2

Перваз: Елха
4,55 бройката (2,60 м.)
това е което си харесах в бриколаж
какво мислите
Bobby - специалист
Аз съм решил проблема като съм сложил плочки навсякъде ( за по-чисто) ,а в детската стая ламинат, в спалнята за по уютно съм с килимче пред леглото, но като пусна парното си е топло, иначе плочките наистина малко си правят апартамента като офис, но пък не карам гостите да се събуват ,а после удряш един парцал и пак е чисто.

Освен това да добавя, където и да си купиш ламиниран паркет (освен в Бриколаж и Практикер, както аз се прекарах) ще ти подарят подложката, което автоматично ти спестява 0,50лв./м2 и ще ти го монтират безплатно (само ,че стои и ги гледай в ръцете да не объркат нещо ). Успех.

Тема "Подова настилка....." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: