• 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 460
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
plamenmaistora - специалист
Понеже пелетите са наливни и всеки чувал е различен по килограми ,меря с кофа която е между
3,9 и 4,1 кг,средно 4 .В големия студ при нас за 24 часа максимума мие 9 кофи по 4 килограма.
1кг е 15 стотинки,горелката се гаси само за почистване голям кеф :lol:
kalin72 - майстор
А пелетите откъде купуваш? Цената е доста по-надолу от цената на слънчогледовите пелети в Северна България, поне там, където съм питал...при теб излиза 150 лева на тон, аз чувам 180 лв на тон, до към 220 лв на тон...
И каква площ, с каква горелка, отопляваш.
То вярно, че в Свиленград е по-топло, отколкото в Брезник, ама все пак :)
[quote="kalin72"]А пелетите откъде купуваш? Цената е доста по-надолу от цената на слънчогледовите пелети в Северна България, поне там, където съм питал...при теб излиза 150 лева на тон, аз чувам 180 лв на тон, до към 220 лв на тон...
И каква площ, с каква горелка, отопляваш.
То вярно, че в Свиленград е по-топло, отколкото в Брезник, ама все пак :)[/quot

Пелетите ги купувам от Харманли да 150 лева за тон 8 или 9 мм наливни.
Горелка самоделка тип Фероли .
Стара кьща с дедели стени от керпич(ако знаеш каквое)+5см изолация на Баумет.
Зареждането става окло 17 часа преди малко с 7 кофи.
Забравих окачени тавани с тези платна детоса 60/60см мисля че итеса някаква изолация.
Управление Натурела вода 60 градуса ,радиатори алуминий.Те това е.
krasen1 - специалист
Моят разход за 90кв. +БГВ на корем от 01.11.2014г. до 11.01.2015г. е 1800кг. Котела не се гаси, или идва 25кг на ден.
n.ganev - майстор
Същият разход като на Красен, но за 110-120кв.м. + БГВ 120л. за периода 01.10.2014 - 31.12.2014г. без да се изключва / работа по ст.т. / имайки в предвид, че сме в един и същи регион.
От онзи ден с друга горелка - ще сравнявам.
sorryn - помощник
Пелетите ги купувам от Харманли да 150 лева за тон 8 или 9 мм наливни.

Koлега и аз от там си напазарувах 1900 кг и мисля горе-доло да изкарам сезона с тях...ама знае ли се то за 2-3 дена се сменят всичките сезони.
milo65 - специалист
В най-студените дни, около новогодишните празници /-15-17/, 24- часов разход при мен е 40-43 кг. чамови разложки/с много кора и кой знае какво още../, температура на помещенията 23,5-24,5 гр. от 9-24ч., като от 24ч до 9 сутринта единствено в двете спални се намалява температурата на 22гр. от електронни термоглави за да може да се спи..., в останалите не променям. Отопляема площ- къща 205 кв.м., изолация външна esp 6 см. баумит/това намерих преди десет години../, радиатори алуминиеви с термостатични глави, котел ди дитрих 34 кв. с поставени на два етажа 3 см. дебели шамотни плочи, горелка грейко rв20. От онзи ден, след затоплянето, горелката около полунощ се гаси. Пробвах и едни велинградски чамови- доста по-калорични ми се видяха и при тях се наложи да намалявам доста подаването на пелети, т.е дадоха икономия около 4-5 кг./на око/ за 24ч. За сега съм доволен.
Аз купих 2600 кг и до то момент имам около 30 чувала .Май ще трябват още :lol:
rosso666 - специалист
в момента харча около 1 торба пелети.заради слънцето котела спира да работи от 10:00 да около 16:00.Иначе постоянно е пуснат защото имаме малко бебенце.Слънцето -изолацията и К стъклата са добра комбинация,а и повечето стаи на къщата са южни.
bobi65 - специалист
Не бях поглеждал скоро форума ... но да кажа към момента... от 01..1.2015 до днес 19.02.2015 което е 19 дни точно 45 чувала... което средно дневно е под 2.5 чувала на ден...
Назад в форума бях споменал ...400 кв. отоплявам ... автоматичен режим...следя температурата на помещение.. не на водата..... основна заслуга за това е на ламбда наблюдението за което съм писал в темата "Ламбда контрол на котел"
  • 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 460

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: