Най - вълнуващия въпрос зимно време.
galin.com - специалист
Аз имам един такъв въпрос.
Никой ли производител не се е сетил от долу до горе да вървят 2 серпентини успоредно, близко до контура на балона. Започват от долу един над друг изводите спираловидно един през друг. Така стават еднозначни и топлят целия обем.
Има ли причина да не се правят такива, защото по мое мнение е ефективно.
burningice - специалист
не купувай бойлер на елдоминвест с 2 серпентини - горната не работи добре а и цената си я бива > 400лв
emo_peev - специалист
Ако ще се ползва подгряване от камина или котел, най -добрия вариант е мантела. Има 2пъти по голяма площ на загряване и много по малко съпротивление.
Ако попитате във завода във Шумен, това ще ви отговорят. Препатили са вече.

ВАЖНО не купувайте бойлер със елипсовиден фланец, имат проблеми със течовете. По принцип са спряни от производство, но се изчерпват от търговската мрежа
plambar - помощник
gogoroska написа:

Нещо не разбирам :? Разгледах страницата на сънсистем и там видях бойлери със серпентина и мантел, но не и само с мантел. Да не би да се правят по поръчка? И още нещо искам да те попитам plambar, защо този с мантел е по добър от този със серпентина? Искам да съм наясно с тези неща та като отида да си го поръчам в магазина и продавача ме пита, " защо пък такъв, а не със серпентина", аз да не изпадам в глупаво положение и да вдигам рамене. Благодаря ти много, а и на всички други които ми дадохте съвет :2thumbs:
Проверих в каталога на ,,SUNSISTEM'' предлагат се бойлери с мантел 80l,120l и 150l.Лошото е,че са по заявка и и срока на доставка е един месец
Извинявам се,че се забавих с отговора но бях на монтаж
florans - помощник
Здравейте,днес се запознах с бившия изпълнителен директор на Сънсистемс. Обясни ми много обстойно за всичко свързано с продуктите който произвежда завода(в момента той е дистрибутор за Бургас) погледна инсталацията която изграждам и малко се разочарова като видя бойлерите на Елдом(3 броя) оказа се че втората серпентина на бойлера топли не повече от 40% от вода в бойлера предложи ми следния вариант свалям един от бойлерите(120 л с 2 серпентини) на Елдом и слагам един от Шуменските 120 л с серпентина и мантел работи 1 седмица и ако е по добър( според него 70% повече топла вода) плащам му го и взимам още 2.Човека явно е сигурен в продукта си.Скоро ще пиша отзвук от облога.
theurgist - специалист
Искам да попитам, само информативно. Купих си бойлер на СънСистем 200л с две серпентини 3кВ нагревател. На всички брошири пише че нагреватела е 3кВ/230В, Защо на моя нагревател пише 3кВ/400В Y и има 4 извода за трифазен ток ? :?
apeiron - специалист
Бойлера на Сънсистем, можеш да го свържеш. Монофазно и Трифазно, звезда и триъгланик.... затова така ти пише
fichtenweg - специалист
мoже ли да кажете къде в Сф могат да се купят бойлери на Sunsystem
apeiron - специалист
Аз продавам. 0888299928 Божидар Кадийски
theurgist - специалист
apeiron благодаря :) ще го вържа трифазно :)

Тема "Бойлер на Sunsystem" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: