Напишете въпрос свързан със санирането.
icoboca - специалист
имам един въпрос.може ли да се смени единичен стъклопакет с двоен
дограмата мисля че е 4 ри камерна
MASTER - специалист
Може и да може,стига да обясниш какво е единичен стъклопакет, и какво е двоен. :wink:
icoboca - специалист
ами доста изчетох тук по форумите ,и не само из интернет също.
единичен е с две стъкла и място м/у тях а двоен с три стъкла и място м/у тях
Стиви - специалист
Може ли линк да се пообразоваме и ние, че тези неща за първи път ги чуваме :shock:

Напоследък били модерни тройните стъклопакети, какво ли ще е то!
icoboca - специалист
без сарказъм,Стиви,просто никъде не видях точен отговор
на въпроса ми.от една две фирми предложиха да сменят цялата
дограма,а аз не искам това
MASTER - специалист
За да могат да се сложат по-дебели стъклопакети трябва първо да установиш точния модел на профилите.

След това да провериш дали производителя на профилите произвежда стъклодържачи ,които да стават за по-дебелия стъклопакет.

Проблема е,че профилите ти може да са някакъв стар модел,който вече не се произвежда. Или пък да са някаква екзотика,която вече да няма вносител. Или пък ако има вносител- той да не е склонен да поръча специално за теб стъклодържачи.

След това трябва да намериш кой да вземе размери и да подготви новите стъклодържачи, поръчваш новите стъклопакети - и готово.

Отделен въпрос вече е колко трябва да са дебели "двойните" :-D стъклопакети, че да е оправдана смяната на "единичните" :shock:

Безкрайно желателно е да са дебели между 42 и 48 мм, за да функционират наистина като стъклопакет.

Доколкото имам впечатления от конюнктурата в БГ обаче,най вероятно ще ти предложат някакви с дебелина между 28 и 32 мм, които са безмислени.
icoboca - специалист
благодаря,MASTER,дограмата не е много стара на 3-4 год максимум
но тогава не знаех за 2-3 стъклопакети и взех 1ен
а и финансово бях по зле
фирмата все още е на пазара но питам за да имам някаква представа
защото те най вероятно ще кажат че трябва смяна на цялата дограма
иначе дебелината й е 60 мм измерих колко е от едната и от другата страна до стъклото
15мм от двете страни което е общо 30 остават 30мм за стъклопакета
не съм сигурен дали има 2ен стъколпакет с такава деблина и както ти
каза дали има смисъл
като цяло съм доволен но искам да ги сменя заради конденза
Стиви - специалист
Ти искаш ТРОЕН стъклопакет. Сега си с двоен. Освен ширината на профила и възможността му да поеме дебелината на стъклопакета, е важна и неговата товароносимост за да понесе теглото на тройния стъклопакет а той е доста тежък. По голямата здравина се постига с повече камери. Твоята дограма не е от тях за съжаление.
MASTER - специалист
Стиви написа:
Ти искаш ТРОЕН стъклопакет. Сега си с двоен. Освен ширината на профила и възможността му да поеме дебелината на стъклопакета, е важна и неговата товароносимост за да понесе теглото на тройния стъклопакет а той е доста тежък. По голямата здравина се постига с повече камери. Твоята дограма не е от тях за съжаление.

:-D :-D :-D ТУК НИТО ЕДНО ИЗРЕЧЕНИЕ НЕ Е ВЯРНО :-D :-D :-D

Избягвайте да се правите на писатели, по теми които не са Ви ясни, защото написаното остава и се чете след години.
Така че нека уважаваме читателите, които търсят разрешение на проблема си, и не ги принуждаваме да четат неверни работи.

Стъклопакета се заклинва по специален начин в крилото, така че стъклопакета да носи профила, а не профила него.

Тежината става по голяма, но това вече е проблем на обкова, а не на профила. Всеки съвременен обков може да понесе троен стъклопакет. Товароносимоста на прозоречния обков е около 130 кг - предостатъчно за което и да е крило.
Неотваряемите части пък няма смисъл да ги коментираме, там тежеста се поема от стената под тях.

Здравината на профила се постига с влагане на метален усилващ профил, и последното нещо от което зависи е камерите, Оребряването за камерите е с дебелина от 0,2-0,3 мм ,което не може да придаде никаква здравина. Металният профил се слага и за предодвратяване на топлинни линейни разширения. И т.н ...... и т.н. .........

И сега по въпроса - сериозните производители на профили имат стъклодържачи,които позволяват при по тесните профили - 60 и 70 мм серии- да се монтират дебели стъклопакети ,които надстърчат вътрешната част на крилото.

Така че трябва да се изясни марката и модела на профилите

Не можах да намеря набързо достатъчно илюстративна картинка, но принципа на стъклодържача е като на долната схема. С този стъклодържател се постига стъклопакета да равни долу горе с вътрешната част на профила,но съществуват и по изнесени.

Изображение
Стиви - специалист
Приемам критиката :prayer: Никога не е късно човек да стане за резил или пък... да научи нещо! Благодаря!
Значи производителите умишлено ни заблуждават и се опитват да ни пробутат по скъпи профили за ... :? тройните стъклопакети.
Все пак би ли обяснил за прословутите двойни и тройни стъклопакети, че аз съвсем се обърках :? Този на автора на темата не е ли двоен и не иска да слага троен?

Тема "смяна на стъклопакет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: