fbr написа:Помпата има стрелка върху корпуса си. Арматурата която е свързана на страната която сочи стрелката е нагнетатаелната И страна, а противоположната И страна е смукателната. Когато съда е на нагнетателната страна, смукателната страна на помпата при работа смуче от атмосферата и вдига нивото на течността в съда.Значи, РС не е от страната на натегателната страна на помпата..
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
plamenogn
- специалист
151 мнения в "Въздух в радиаторите, който не излиза"
geniya
- специалист
ESPACE написа:Дотук всички мнения са че това е въздух. Я провери дали не става хим. реакция. Като отвориш обезвъздушителя и почне да излиза "въздуха" поднеси пламък от запалка. Да не се окаже водород този въздух. Случвало ми се е само при системи с алуминиеви радиатори.Тва верно ли може да стане

bigdragon
- майстор
ESPACE написа:Дотук всички мнения са че това е въздух. Я провери дали не става хим. реакция. Като отвориш обезвъздушителя и почне да излиза "въздуха" поднеси пламък от запалка. Да не се окаже водород този въздух. Случвало ми се е само при системи с алуминиеви радиатори.Можееее......
При мен се получи с пропиленгликола.
Буфера при монтажа не беше почистен от ръждата и инхибиторите реагираха
интензивно с нея, за една седмица при не работеща система от преливника на РС изтече
100 литра течност.
Ако системата е заредена с вода, не е в тази трънка заека.
idunno
- специалист
Това което е казал колегата fbr е абсолютно вярно.Схемата на колегата bigdragon, както и тези в упътването на разните камини са ГРЕШНИ( или касаят частен случай, който е по- скоро изключение) и затова и много хора обезвъздушават като луди, защото не разбират какво е това рзширителен съд и каква е неговата роля в отплителните системи- определено не е само да се допълва вода през него с канчето.
Чудно ми е как само във форума чета за хора с такива проблеми, при които на практика се получава явлението кавитация
, виждал съм грешни монтажи на камини, но не и да се обърка мястото на РС( и нямам предвид банята) 

Чудно ми е как само във форума чета за хора с такива проблеми, при които на практика се получава явлението кавитация

bigdragon
- майстор
ESPACE написа:Никога в нищо не съм напълно сигурен.bigdragon написа: Ако системата е заредена с вода, не е в тази трънка заека.Сигурен ли си? ...
При мен се случи това и го споделям като опит...
Обясни в твоя случаи със системата с вода какво се е случило, за да не се обезвъздушава.
Това което е казал колегата fbr е абсолютно вярно.Схемата на колегата bigdragon, както и тези в упътването на разните камини са ГРЕШНИ( или касаят частен случай, който е по- скоро изключение) и затова и много хора обезвъздушават като луди, защото не разбират какво е това рзширителен съд и каква е неговата роля в отплителните системи- определено не е само да се допълва вода през него с канчето.@iduno,
Това не е системата на bigdragon, а системата на plamenogn.
Аз само я начертах по описание и така, че да работи.
Хайде сега да обясниш какво ще стане, за да не проработи схемата.
Изключи задължителното наличие на предпазни вентили и автоматика за регулиране на температурата. Тази схема е опростена до максимум, но аз бих сложил и по един вентил на двата клона, за да балансирам между тях...
ПП Аз няма да пусна система без предпазен клапан на изхода на котела и без регулиране на температурата, ако има възможност радиаторите да консумират по-малка мощност от мощността на котела.
Виж ми подписа....
plamenogn
- специалист
ESPACE написа:Дотук всички мнения са че това е въздух. Я провери дали не става хим. реакция. Като отвориш обезвъздушителя и почне да излиза "въздуха" поднеси пламък от запалка. Да не се окаже водород този въздух. Случвало ми се е само при системи с алуминиеви радиатори.Няма шанс да направя такъв експеримент... ако се окаже някакъв възпламеняващ газ, огън ще е последното, което ще поднеса..

Тема "Въздух в радиаторите, който не излиза" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература