• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
plamenogn - специалист
fbr написа:
Помпата има стрелка върху корпуса си. Арматурата която е свързана на страната която сочи стрелката е нагнетатаелната И страна, а противоположната И страна е смукателната. Когато съда е на нагнетателната страна, смукателната страна на помпата при работа смуче от атмосферата и вдига нивото на течността в съда.
Значи, РС не е от страната на натегателната страна на помпата..
fbr - майстор
И защо казвате че схемата ви е същата като начертаната по-горе.
ESPACE - майстор
Дотук всички мнения са че това е въздух. Я провери дали не става хим. реакция. Като отвориш обезвъздушителя и почне да излиза "въздуха" поднеси пламък от запалка. Да не се окаже водород този въздух. Случвало ми се е само при системи с алуминиеви радиатори.
geniya - специалист
ESPACE написа:
Дотук всички мнения са че това е въздух. Я провери дали не става хим. реакция. Като отвориш обезвъздушителя и почне да излиза "въздуха" поднеси пламък от запалка. Да не се окаже водород този въздух. Случвало ми се е само при системи с алуминиеви радиатори.
Тва верно ли може да стане :? Възможно ли е да има някаква утечка от помпата в следствие на това да става химическа реакция и да се отделя водород????Ако подаде запалката да не му намерят обувките на съседната улица, а?
bigdragon - майстор
ESPACE написа:
Можееее......
При мен се получи с пропиленгликола.
Буфера при монтажа не беше почистен от ръждата и инхибиторите реагираха
интензивно с нея, за една седмица при не работеща система от преливника на РС изтече
100 литра течност.
Ако системата е заредена с вода, не е в тази трънка заека.
idunno - специалист
Това което е казал колегата fbr е абсолютно вярно.Схемата на колегата bigdragon, както и тези в упътването на разните камини са ГРЕШНИ( или касаят частен случай, който е по- скоро изключение) и затова и много хора обезвъздушават като луди, защото не разбират какво е това рзширителен съд и каква е неговата роля в отплителните системи- определено не е само да се допълва вода през него с канчето. :)
Чудно ми е как само във форума чета за хора с такива проблеми, при които на практика се получава явлението кавитация :-D, виждал съм грешни монтажи на камини, но не и да се обърка мястото на РС( и нямам предвид банята) :-D
ESPACE - майстор
bigdragon написа:
Сигурен ли си? Да те заведа да видиш ако не вярваш, че и в тая трънка се крие бая голям заек :)
bigdragon - майстор
ESPACE написа:
bigdragon написа:
Сигурен ли си? ...:)
Никога в нищо не съм напълно сигурен.
При мен се случи това и го споделям като опит...
Обясни в твоя случаи със системата с вода какво се е случило, за да не се обезвъздушава.

Това което е казал колегата fbr е абсолютно вярно.Схемата на колегата bigdragon, както и тези в упътването на разните камини са ГРЕШНИ( или касаят частен случай, който е по- скоро изключение) и затова и много хора обезвъздушават като луди, защото не разбират какво е това рзширителен съд и каква е неговата роля в отплителните системи- определено не е само да се допълва вода през него с канчето.
@iduno,
Това не е системата на bigdragon, а системата на plamenogn.
Аз само я начертах по описание и така, че да работи.
Хайде сега да обясниш какво ще стане, за да не проработи схемата.
Изключи задължителното наличие на предпазни вентили и автоматика за регулиране на температурата. Тази схема е опростена до максимум, но аз бих сложил и по един вентил на двата клона, за да балансирам между тях...

ПП Аз няма да пусна система без предпазен клапан на изхода на котела и без регулиране на температурата, ако има възможност радиаторите да консумират по-малка мощност от мощността на котела.
Виж ми подписа....
plamenogn - специалист
fbr написа:
И защо казвате че схемата ви е същата като начертаната по-горе.
Принципът е същия. Не знаех, че е от значение къде точно е РС. :)
plamenogn - специалист
ESPACE написа:
Няма шанс да направя такъв експеримент... ако се окаже някакъв възпламеняващ газ, огън ще е последното, което ще поднеса.. :?
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 16

Тема "Въздух в радиаторите, който не излиза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: