• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13
Всичко за дърводелството
big_death - специалист
Чак пък херметически ... :? Виж, ако има два семеринга на оста на червяка(където лагерува в кутията ) може и да не влиза прахоляк .Пък и да влиза..... колко да влиза ?!? Абе човека щом го показва и си работи с него - значи бачка :) :partyman:
bimbaeco - майстор
Добра работа си свършил, Еди, чак сега видях темата.
И аз съм използвал подобно решение. Няма да качвам снимки и тук, само давам линка за тези, които са го пропуснали:
viewtopic.php?f=35&t=42063&start=40
EDI - майстор
Този клип не бях го гледал, но не ми се усложняват толкова нещата, търся възможно най-простото решение за момента.Иначе много хитра идея, избягва се един двигател.Някога, живот и здраве може да си поиграя и с машина с осцилиращо движение, ама няма да е сега :lol: .За моите нужди и без осцилация идеално ми върши работа, дори дъбови дъски си хапва с кеф. :-D .Ако направя някаква осцилация, шлайфа остава само барабанен, а аз искам да нагодя и лента, че сега хващам ръчния лентов с две стяги за плота и така работя.За сега ми върши работа, но искам малко да си поиграя, да увелича работното поле, да видя дали ще стане лентовата част.Ако не стане като хората, другата секция от машинката винаги може и за друго да се ползва - я фреза да бодна, я като някакво друго плотче. :-D
cvetomir_77 - специалист
Ето един самоделен шлайф.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=agjBgKB0CaQ[/youtube]
EDI - майстор
А, това е интересно.Принципа е сходен с този от едно списание, което Мишо ми прати.Ще прегледам целия клип. :partyman: И аз имам готова конструкция за паразитната ролка, даже си приличат с тази. :lol:
mavryt4o - майстор
ето и моята идея още в проект на работа

Прикачен файл

01022015977.jpg
griffin - майстор
Мислил ли си да сложиш лента която да движи детайла.
mavryt4o - майстор
griffin написа:
Мислил ли си да сложиш лента която да движи детайла.
валове зъбни колела ......ако можех да го направя щях да си направя и щрайхмус но мисля че на съм чак на такова високо конструкторско ниво(не че не искам) нито имам достъп до свестен стругар затова се задоволявам с по-прости неща дано се движи материала с не много голяма помощ от мен но няма как да кажа за сега :cry:
griffin - майстор
Две моторчета от чистачки за кола няма ли да стане в двата края предполагам скоростта им ще е една ако са от един модел кола.
mavryt4o - майстор
Такаа днес се позаиграх и шлаифа е готов и работи бях се притеснил че детаила ще се движи зле та чак обърнах движението срещу мен защото като подам дъската ако не я държа отпред и после отзад я захапва и изстрелва .Сега работи на принципа на щрайхмус и е по добре като цяло трябва плот за дисковия и да се замисля за аспирацията че е ужас

Прикачен файл

02022015981.jpg
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13

Тема "Самоделни шлайфове" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: