Най - вълнуващия въпрос зимно време.
stilian20 - специалист
Evgeniy написа:
Как работи управлението чрез GSM Модул?
Гледам на схемата има един вход - On / Off и не ми е много ясно какво управлява - дали преминаването от SUSPEND към AUTO?
Щото иначе какво става, ако има различни сигнали от него и от стайния термостат?
Аз съм си вързал Wifi-реле (което изпълнява същата функция като GSM Модул) на вход "OD" (сензор за отворена врата)

при вързване на входа за стаен термостат горелка не угасва а минава в Suspend
Evgeniy - майстор
По документация на контролера при отваряне на вратата, се минава в SUSPEND - той предшества гасенето. Но Грейко имат собствен вариант на фърмуера. При теб веднага ли се гаси?
stilian20 - специалист
да веднага започва гасене
milenskior - специалист
На моята горелка на платката и на тези изводи за отворена врата няма запоена клема.
Дали работят или платката е универсална и се ползва за всички видове управления?
Защото ако функцията работи, то там би трябвало да има мост иначе не би тръгнала горелката.
stilian20 - специалист
milenskior написа:
На моята горелка на платката и на тези изводи за отворена врата няма запоена клема.
Дали работят или платката е универсална и се ползва за всички видове управления?
Защото ако функцията работи, то там би трябвало да има мост иначе не би тръгнала горелката.
Вход "OD" сработва при затворена верига (тогава изключва горелката)
milenskior - специалист
stilian20 написа:
milenskior написа:
Вход "OD" сработва при затворена верига (тогава изключва горелката)
Това значи ли че ако на платката запоя клема и сложа ключ ще работи при мен?
stilian20 - специалист
Пробвай първо с укасяване на двата пина на OD това трябва да стане на работеща горелка.
По този начи ще разбереш дали ти е активен входа и дали има смисал да запояваш клема.
Evgeniy - майстор
Виж коя версия ти изписва при влизане в сервизното меню.

Има го в NPBC-V3M-GR. Ако е само V3, а не V3M - той е по стара весия вероятно.
В оригиналния си вид - NPBC-V3M-1, контролера има подменю за типа на контакта - НО или НЗ, но за Грейко това е орязано и фърмуера не е точно същия -
http://www.naturela-bg.com/files/NPBC-V ... 2_1_BG.pdf
Ако е забит твърдо да е нормално отворен, т.е да дава контакт при отворена врата, не е необходимо мостче.
milenskior - специалист
Със сигурност контролера ми не е V3M, но ще погледано довечера какво точно пише при влизане в сервизното.
batboby - напреднал
Направи ми впечатление днес, че на 3-та степен гори с много силен пламък и много черен пушек. Дайте идея нормално ли е това и ако не какво да направя. Предварително благодаря.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: