Ел. инструментите. Консумативи.
Фитилчо - майстор
Дискусията тук се е заформила добре :)

Да попитам аудиторията:

Защо Хилти си махна обратно производството и се изнесе от Китай :wink:
nikolson - майстор
Фитилчо написа:
Дискусията тук се е заформила добре :)
Да попитам аудиторията:
Защо Хилти си махна обратно производството и се изнесе от Китай :wink:
Бях прочел това за ДиУолт. Но не съм сигурен в достоверността. Просто в американски форум го прочетох.
Фитилчо - майстор
E имам хилти Мейд ин Чайна аз, и вече няма Мейд ин Чайна :)
EDI - майстор
МЕТАБО още преди 2-3 години върнаха част от производството си в Европа.БОШ направиха същото за някои серии сини машини.
Фитилчо - майстор
EDI написа:
МЕТАБО още преди 2-3 години върнаха част от производството си в Европа.БОШ направиха същото за някои серии сини машини.

Чакай, чакай.... нали нямало значение ....
Защо по дяволите компании големи като тези, са се нагърбили да изхарчат отново сума пари за да си върнат бизнеса в Европа и да се махнат от Китай :?
Въпроса е риторичен... :wink:

Имам и още един въпрос- Защо Фесто/Festool не произвеждат в Китай / P.R.C. Tе да не са по-глупави от другите :razz:

И един цитат: :wink:
When I buy FAСOM - I want to be manufactured in France!
When I buy BETA - I want to be manufactured in Italy!
When buying HAZET or STAHLWILLE - must be produced in Germany!
When I buy HILTI - I want to be produced in Liechtenstein!
Compromise and experimentation never do his work!
That's it!
EDI - майстор
А, не знам има ли или няма, само съобщавам някои факти по въпроса, които са ми известни.За причините нямам представа.
nikolson - майстор
Причината е в повишаването на разходите за производство. Не само за преките, но и допълнителни, напр. логистика, социална отговорност, кражба на ноу-хау.
Фитилчо - майстор
Случйно след преместването на производството на Хилти в Китай, мисля, че производството беше паднало с над 35% :wink:
Kumay - майстор
Фитилчо написа:
Чакай, чакай.... нали нямало значение ....
Защо по дяволите компании големи като тези, са се нагърбили да изхарчат отново сума пари за да си върнат бизнеса в Европа и да се махнат от Китай :?
Въпроса е риторичен... :wink:
И според мен причината не е в лошото качество, а в повишените разходи! Бях чул, че Макита се оглеждат в по-южни територии/Виетнам :roll: /, но в последните месеци започнаха да идват модели, които се правеха в Китай - произведени в Румъния! Най-новия модел на Мактес бормашина/миксер е произведен в Япония... а цената И е направо символична! :?
Явно в Китай разходите вече са други ...
Chefo77 - майстор
Абе ви е ташак си мислите, но Китай започнаха да се усещат, че доматите без колчетата са по-вкусни. Преди време бяхме спорили с един бухал в един друг форум, който беше на мнение, че Китай са обречени на тотален продължителен успех точно заради ниските заплати и огромното потребление. Да, ама не - Китай забавя развитието си. То не им е и необходимо повече. И то точно заради това, че пазарът им се пренасити, малките жълти човечета не искат да работят за жълти стотинки, а и не им трябват вече толкова много ЧУЖДИ луксозни стоки - те взеха каквото им трябва от големите. Страшно са хитри. А скъпарите сами се прецакаха - за да могат да продават и да не ги изритат от страната, се съгласиха да не повдигат въпроса за авторското право. Хак им е.
Още преди 2-3 години съм чел анализи, че масово се търсят други дестинации - като Индия, Виетнам, Мексико - за да бъдат новия Китай, защото интересите в този няма да ги бъде дълго.
А наскоро пък четох, че Китай са забили здраво ножа в гърба на САЩ и останалия западен свят, като се обърнали към Русия. И какво стана - големите западни умове помогнаха на западналата комунистическа държавица да разбере какво може да прави, тя го направи и им го навря отзад.
Сега вече китайците знаят какво могат, как да го направят, и имат всички основания и възможности да го направят и да завземат И пазара на големите. Само си представете къртач с архитектурата на Бош, здрав и надежден като Бош, но на 3 пъти по-ниска цена. :wink:

Тема "Избор на ударен перфоратор - само избор между кои?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: