Тия дни ще ползвам студовете за проби на подовото в къщата. За съжаление нямам циркулационна помпа, тъй като такава може да купя в комплект с бъдещия отоплител ( термопомпа въздух-вода). Целта на сегашните проби е да установя колко кВ мощност са нужни да стопля къщата. Това е един вид проверка на сметките от ОВК проекта, който ми направиха колеги на АнтонБМ. За най-точно измерване ще ползвам ел. нагреватели, но помпата ми липсва. По проект, за напор 3.6m и дебит 1.2куб.м/ч, са ми заложили Alpha2 15-60, но всякаква подобна или по-мощна ще ми свърши работа. Понеже при свързването на пробната система съм стеснил някои участъци , предполагам че това изисква избиране на помпа с по-голям напор.
Ако някой колега иска да направи добро дело, ще съм благодарен. Ако се притеснявате, мога да привлека за гаранти отявлени форумисти, с които се познаваме лично.
Може да се ползва куриер, като ще се постарая на връщане пратката да е по-тежка
.
Ако някой колега иска да направи добро дело, ще съм благодарен. Ако се притеснявате, мога да привлека за гаранти отявлени форумисти, с които се познаваме лично.
Може да се ползва куриер, като ще се постарая на връщане пратката да е по-тежка