• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 12
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
thinkpad - майстор
ГРЕЦ-а много бързо почва да пече. Което вероятно ще се случи и с такива с по-голям ток. Препоръчайте радиатор или изправителни диоди, които да си ги навържа в ГРЕЦ и които да могат да влязат в габаритите на кутията. Принципно съм наясно какво би трябвало да взема, обаче няма да откажа мнение - критично, както и някой по-икономически изгоден вариант. Да стане стабилно, но изгодно.
miroton - майстор
MamaMy написа:
miroton написа:
Знаеш ли от колко време си търся от някои приятел от неговите {боклуци}селенов грец.
Не сме приятели, но ако още търсиш имам един читав за подаряване. Точно от зарядно 3,5А. :)
Благодаря,намерих си 1 тон военна техника та от там ще си сваля.
Този го подари на друг нуждаещ се човек.
miroton - майстор
hidrazin написа:
KBPC3510
:partyman:
при ток 3А радиатор окло 500кв см си изгорих пръстите
с вентилатор не съм го пробвал
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
KBPC3510
Айде моля ти се, не ми давай KB-тата. :) Пробвах вече с един такъв подобен наличен и си пече. За предпочитане търся диоди.
hidrazin - майстор
Пече ако си го купил от Елимекс или ако и го сложил без радиатор и паста.
В края на краищата ще правиш някакво умряло зарядно за 2-3А.
То ако не можеш да си намериш с какво да изправиш ток 3А , за какво въобще говорим?
Намери си някой дето разбира и ще ти го направи.
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
Намери си някой дето разбира и ще ти го направи.
МАЙ не ме разбра. Тези грецове са интересни, но пробвах с 10А, който имам. За по-малко от половин минута загрява до температура, при която не можеш да си държиш ръката отгоре. Ще взема 35А, ще го сложа на радиатор и пак ще пече. Търся си вече нещо, което няма да пече толкова. Не обичам нещо да пече, защото това не е благоприятен режим на работа. За това търся читави диоди на цена, която ще оправдае покупката им. Има диоди и по 10лв бройката, но не ми харесва цената за целта.
Малко работата пак отиде "а в български форум опитват да ти обясняват колко си тъп". Това, че питам не означава задължително, че си нямам понятие. Означава, че две глави мислят по-добре от една и се чудя дали няма и по-хубаво от моето решение. Общо взето търся относително евтини диоди, които да работят стабилно.
miroton - майстор
Д242А
Някои ако ги е използвал,да пише да ли стават.

В импулсните за комповете има диоди по 40А
hidrazin - майстор
thinkpad написа:
Малко работата пак отиде "а в български форум опитват да ти обясняват колко си тъп".
Така е защото и въпросите са от този сорт - тъпи.
thinkpad написа:
Общо взето търся относително евтини диоди, които да работят стабилно.
В чуждите форуми хората са наясно че такова животно като евтино и хубаво НЯМА!
А това дали ти харесва цената или не няма никакво значение. Като не ти харесва - не купуваш и не правиш сериозни неща.
miroton написа:
Д242А
Някои ако ги е използвал,да пише да ли стават.
Става, що да не става - 10А 100V. Само дето също си грее и иска радиатор.
Пък монтажа му на радиатор е малко кофти работа.
По принцип заради това мразя да използвам такива.
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
В чуждите форуми хората са наясно че такова животно като евтино и хубаво НЯМА!
Хидразине, на теб ли да ти обяснявам, че тук сме доста по-слаби откъм финанси и че се търси нещо изгодно с добро съотношение цена-качество? Иначе преди да пиша гледах изправителните. То и Флук за 3 бона може да искам, но да не ми е по възможностите.
Да не говорим, че да купувам огромни радиатори не ми допада, защото няма място и защото не ми се дават 40-50лв за радиатор. :-D
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 12

Тема "Струва ли автоматиката в Токоизправител АПС12/3.5 - 2А?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: