Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Това не може да се измие.
anmoll - специалист
...ще го изстържете...няма начин да няма начин :)
EDI - майстор
Къртене на цялата мазилка, подпушване на всички фуги на коминните тела, прешпакловане и обшивка от гипскартон.
крум - специалист
Пак ще избие зад обшивката и ще смърди.
Стефан написа:
Според мен решението е цялостен ремонт на коминното тяло - от долу до горе.
Те това е решението за мен. Другото е кръпки и накрая пак ще стигнете до тук, само че вече ще сте хвърлили една торба пари на вятъра.
USP - напреднал
Уф, незнам. :sad: Като измисля нещо и като го направя ще споделя. Благодаря за вниманието :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Хм. Какво да измислиш? Трима баш майстори тука поотделно ти казват да смъкнеш мазилка, да грундираш и тн и тн...
Стефан - майстор
крум написа:
Пак ще избие зад обшивката и ще смърди.
Стефан написа:
Според мен решението е цялостен ремонт на коминното тяло - от долу до горе.
Те това е решението за мен. Другото е кръпки и накрая пак ще стигнете до тук, само че вече ще сте хвърлили една торба пари на вятъра.
Круме, не се застъпвай за мен. Ще те намразят, най-вече тоя екземпляр, дето е "на всяка манджа меродия" :lol:

И то е заради бройката мнения, все кухи постове
n_a написа:
Сърдитко пак не се сдържа.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Стефко, Круме. Моля ви, покажете ми един вход дето са си направили някакъв общ ремонт. Хората по входовете не могат да се разберат за неизбежни неща като подмяна на щрангове, вие тук яко ми фантазирате за комини.
Съвсем кратко и реално ви казвам, че няма да го направят. Оттам насетне се морим да намерим оптималния вариант за питащия.
Стефан - майстор
Въобще не фантазирам. Аз съм го правил. Влез в АПИС, и виж закона за етажната собственост. След това е въпрос на убеждаване на съкооператорите какво следва след отказ.
Аз успях да направя хидроизолация на покрива на блока със 100% участие на всички.
крум - специалист
А аз ти говоря от опит какво става след като се изкърти мазилката, грундира, фугира, измаже и.... Ами ела да видиш при родителите ми. Само че те са под наем - ведомствено жилище, та не ги е еня. Ремонтите си ги прави НЕК. Нееднократно.
И резултата след две години е един и същ - текат сажди и смърди.

Та въпроса е не кой кого и как ще убеждава, а какво трябва да се направи, за да се реши проблема.

От там нататък решения много - дали ще си плащаш на борчета, на адвокат или ще си прочетеш закона и ще приложиш цялата си обаятелност пред съседите, това си е лично решение - за него съвети не давам.

П.С. Стефане, не те защитавам. Кога ли пък съм го правил... Като мисля, че грешиш ти казвам, като мисля, че си прав и споделям мнението ти, пак си казвам. Тия работи със "всичко е черно или бяло" не са за мене. А и не си почерпил още от гаражната парцуца, че да те защитавам :).

Тема "Какво да правя?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: